11. juli 2020
#1022697
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadionområdet - hvad vej vil det gå ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadionområdet - hvad vej vil det gå ?
Debat Helsingør - 03. juli 2018 kl. 11:19
Af Jørgen E. Hansen, Erik Stubtoft og Niels-Erik Nielsen, medlemmer af Socialdemokratiet i Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Byrådet vedtog på sit møde forleden en procesplan for det attraktive grønne område ved det nuværende stadion mv. Med denne vedtagelse bliver der nu mulighed for og tid til at inddrage borgerne i debatten om, hvordan udviklingen af dette stykke Helsingør skal udvikles og bruges. Det betyder forhåbentlig, at vi får den borgerinddragelse, som er så nødvendig for, at Byrådet kan træffe saglige og rigtige beslutninger vedrørende området.

arrow Læs også: Hvad skal der ske med det gamle stadion

Kommunen bevarer som følge af beslutningen en høj grad af styring af strategien for udviklingen af området og indflydelse på det samlede projekts udformning. Borgerne får mulighed for at komme med ideer, tanker, forslag mv. til områdets fysiske udvikling, inden grunden(e) sælges, inden der udskrives en arkitektkonkurrence og inden politikerne begynder de nødvendige overvejelser om æstestik, funktionelle og sociale hensyn.

Derfor kan borgerne nu komme med i debatten om, hvorvidt der skal bygges boliger - og i givet fald hvilke boliger? 3-4 højhuse med 4-5 etager? lave huse med små haver til? almene familievenlige boliger? lejeboliger eller andelsboliger? Skal der være gode grønne områder - også mellem husene - skal der være sundudsigt til alle - eller hvad med at etablere Danmarks mest spændende og kreative legeplads for både de mindste, de lidt større og de største børn og unge, for byens egne borgere og turisterne?

Her har Helsingør kommune muligheden for at vise sig som en foregangskommune for borgerinddragelse. Det er jo et flot og formentlig godt økonomisk indbringende areal, vi råder over. Det vil være flot, hvis resultatet af udviklingen for arealerne bliver, at borgerne bliver stolte af det - og af, at de har været med til at planlægge brugen af det.

Byrådet vedtog også, at den forlængst nedsatte - men endnu ikke igangsatte - arbejdsgruppe bestående af de politiske partiers gruppeformænd - sammen med indbudte fagfolk, skal følge planarbejdet og derved sikre, at politikerne også har et ord at skulle have sagt for processens lødighed.

arrow Stadion - den største fejlinvestering
31. maj 2019 kl. 09:35 Opdateret: kl. 09:35
arrow Byråds-ja til ketchercenter: Men hvad med P-pladserne?
28. maj 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:47
arrow Stort flertal står bag nyt ketchercenter
24. maj 2019 kl. 04:07 Opdateret: kl. 11:35
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?