22. maj 2019
Kommunen kan næppe vinde en sag mod rådgiveren, lyder det fra skribenten.
Kommunen kan næppe vinde en sag mod rådgiveren, lyder det fra skribenten.
Foto: Illustration: NOVA 5 | ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadionbyggesagen og budget 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadionbyggesagen og budget 2019
Debat Helsingør - 09. august 2018 kl. 16:28
Af Jørgen Busch, ledelsesmedlem i Helsingør Sports Union
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Nogle siger, at hvis det er mere værd, så er det ikke så ringe endda. Indkøbschefen i den offentlige organisation, hvor jeg var ansat i mine yngre år sagde, at en handel var god bare begge parter fik noget ud af det, men mest os. Nogle siger, at de er ikke i tvivl.

I foråret 2006 udarbejdede Helsingør Sports Union en visions- og ideplan for idrætten her i Helsingør i samarbejde med Tegnestuen »Møllen« og arkitekt Gert Ingemann og formandskabet i Helsingør byråds Idrætsudvalg.

Heri indgik et fodboldstadion ude i Helsingør Idrætspark ved Helsingør hallen på Gammel Hellebækvej 63-65. Vores indarbejdede projektet i visions- og ideplanen for idrætten her i Helsingør for et nyt fodboldstation i Helsingør, baserede sig på det af Tegnestuen »Møllen« udarbejdede skitseforslag for nyt fodboldstadion fra 1996.

Så det er langtfra en ny sag, vi her taler om.

Nu langt senere i 2017 fremkommer resultatet af en arkitektkonkurrence om et nyt fodboldstation i Helsingør. Nova5 vinder med deres skitseforslag og økonomiske overslag. Her vil jeg gerne stille spørgsmål ved om, hvor ansvarlig Nova5 er i forhold det økonomiske overslag og budgettet. Hvis der havde været noget at komme efter, havde kommunen nok rejst sag mod firmaet for rådgiveransvar. Dette er ikke tilfældet, så her har vi nok en klokkeklar frifindelsessag.

Videre til entreprenøren og tilbage til indkøbschefen i den offentlige organisation, hvor jeg var ansat i mine yngre år. Indkøbschefen og vores rådgiver Kammeradvokaten satte mig ind i kontraktrettens kringelkroge. Indkøbschefen havde et stort råderum baseret på tillid fra den øverste ledelse og han gennemførte i samarbejde med Kammeradvokaten og mig både mindre og store indkøbsforretninger med stor akkuratesse til stor tilfredshed for både leverandører og os. Ligeså bør det være i Helsingør Kommune. Jeg er ikke i tvivl.

Og budgettet 2019 for Helsingør Kommune bør også basere sig på tillid. Få det tilrettet, så det er et socialt afbalanceret budget.

Hvis vi slipper for pinlighederne omkring budgettet og servicedriftsrammen her i 2018 og udtalelserne om ansvarlighed, vil det være til gavn og glæde for alle i Helsingør Kommune. Jeg er ikke i tvivl.