23. oktober 2020
Meget er gået galt siden det første spadestik blev taget her på Gl. Hellebækvej.
Meget er gået galt siden det første spadestik blev taget her på Gl. Hellebækvej.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadion - den største fejlinvestering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadion - den største fejlinvestering
Debat Helsingør - 31. maj 2019 kl. 09:35
Af Jørgen Bodilsen, Karin Claudia Steinberg, medlemmer af Enhedslisten

Debat
Der er langt fra de visioner der blev fremlagt på det første seminar på Marienlyst om et nyt stadion. Det skulle være et stadion for alle, idrætten skulle samlet i et idrætscenter på Gl. Hellebækvej. Nu kan vi vel konstatere at hele visionen ligger i ruiner.

arrow Læs også: Hvad skal der ske med det gamle stadion

Et Stadion for alle er skrumpet ind til et stadion til foldbold, at FC Helsingør var en forening var en væsentlig begrundelse for at støtte et nyt stadion. Nu er der ingen forening mere, men et aktieselskab kontrolleret af en gruppe amerikanske investorer, der har lige så lidt lokalt tilhørsforhold som spillerne. Så Helsingør kommune har bygget et stadion til en fodboldklub, der ikke eksisterer mere. Men til et aktieselskab hvis de eller har råd og lyst til at leje stadion på markedsbetingelser. Et stadion der kommer til at stå øde og forladt hen det meste af tiden, hvis man da ikke vil påstå at træning,af en gruppe unge mennesker uden tilknytning til lokalsamfundet, er at udnytte et stadion med plads til 4000 tilskuere, om aktieselskabet ellers har råd til at leje den omkring 100 millioner store investering, til.

Et andet "salgsargument" var at det skulle være starten på et samlet idrætscenter. Nu er virkeligheden, at idrætten bliver spredt endnu mere, badminton bliver sammen med tennis på vandsiden af Nordre Strandvej. Salonskytterne kommer nok ud på Løvdalsvej, hvor amerikansk fodbold nok også forbliver.

Så mangler der bare, at kommunen skal forhandle lejekontrakt med aktieselskabet for råderetten over stadionet og træningsbaner til deres talentudvikling, på markedsvilkår. Det vil nok undre de fleste, at de amerikanske investorer ikke skulle have haft en sondering med kommunen om lejebetingelserne før de købte FC Helsingør.

Mange borgere i kommunen har gennem hele forløbet været imod projektet og undret sig over, hvad der foregik, de eneste der ikke har stillet bare et enkelt kritisk spørgsmål er vel Helsingør Dagblad.

arrow Byråds-ja til ketchercenter: Men hvad med P-pladserne?
28. maj 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:47
arrow Stort flertal står bag nyt ketchercenter
24. maj 2019 kl. 04:07 Opdateret: kl. 11:35
arrow Flertal: Ketchercenter på Nordre Strandvej
11. maj 2019 kl. 04:11 Opdateret: kl. 16:39
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?