4. august 2020
Boldbanen på Mads Holmsvej er et smørhul, som bør være et naturtrækplaster. Foto: Anne og Allan Reib
Boldbanen på Mads Holmsvej er et smørhul, som bør være et naturtrækplaster. Foto: Anne og Allan Reib
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sø, boliger eller parkeringspladser ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sø, boliger eller parkeringspladser ?
Debat Helsingør - 14. januar 2020 kl. 10:10
Af Anne og Allan Reib, læge og free-lance journalist, Trykkerdammen, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Helsingør: Naboer til sportspladsen på Mads Holmsvej i Helsingør fortæller, at stedet rummer fredede flagermus, men også egern og et varieret liv af småfugle. Men lad os få tudserne tilbage til byen!

arrow Læs også: Arealoptimeringer ikke til gavn for borgerne på den lange bane

Gennem generationer har idrætsanlægget på Mads Holms Vej været hjemsted for udøvelse af kropslige aktiviteter som idræt og fodbold. Helsingør Højere Almenskole, senere Helsingør Gymnasium og senest Skolen ved Kongevej har haft glæde af dette smukke lidt lavtliggende grønne område. Stedet er nu blevet til overs for fysiske udfoldelser i skoleregi. Kun hundeluftere nyder rundturen omkring den smukke græsplæne. Røster har været fremme om, at boligbyggeri kunne opføres på stedet. Men vi synes, at dette smørhul på Mads Holms Vej, burde have en bedre skæbne. Lad os beholde det, ikke i nuværende form, men "transformere" plænen til en sø! Vi har en pendant mellem Marienlyst Alle´og Lundegade. Her ligger Reberbaneparken. Enhver indfødt helsingoraner, store som små, har gennem dekader nydt denne oase i udkanten af det gamle Helsingør.

Området omkring det gamle idrætsanlæg på Mads Holms Vej har mange boligblokke tæt på. Mon ikke beboerne vil synes om at få en "naturmagnet" tæt på deres bolig? Et åndehul? Dybt inspireret af de "nyanlagte" vandhuller i Boserup Skov nær Roskilde, vil det være godt at få frøerne "tilbage" i byen. I min barndom ligefrem vrimlede det med tudser på Stubbedamsvej nær Kongevejen og Mads Holms Vej. Ikke blot padderne kunne etablere sig på Mads Holm Vej, også andefugle, svaner og enkelte hejrer kunne dukke op for at fouragere. Ikke kun fjedrede skabninger, store som små, men også insekter, kunne svirre i luften eller skøjte hen over søen. Man kunne opføre et "fristed" centralt i søen, en ø, hvor fuglene, som i Reberbaneparken, kunne raste, hvile ud efter en rask svømme - eller flyvetur.

Ikke flere boliger på Mads Holms Vej. Ikke flere parkeringspladser, men et nyt "naturtrækplaster", tæt på, hvor mange har deres bolig! Det ville glæde grundlæggeren af Helsingør Skibsværft, Mads Holm, at der også på Mads Holms Vej blev sat et "nyt skib" i søen.

Sportspladsen på Mads Holms Vej er meget sumpet i forvejen og vil være velegnet som vandreservoir til glæde for dyr og mennesker. Vi tror derfor ikke, at området vil egne sig til byggeri.

arrow Fodboldbanen på Mads Holms Vej - hvad skal den bruges til?
17. november 2019 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:23
arrow Nye grundsalg skal give borgere og penge
15. oktober 2019 kl. 03:54 Opdateret: kl. 16:37
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?