14. august 2020
Busterminalen i Helsingør.
Busterminalen i Helsingør.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan får vi elbusser i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan får vi elbusser i Helsingør
Debat Helsingør - 12. november 2019 kl. 19:56
Af Jørgen Bodilsen, Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Helsingør: På byrådsmødet den 4. november var der en lang diskussion om Helsingør kommune skulle beslutte at gå over til ekbusser. Mere udgiften skulle betales fra den pulje der er afsat til klimatiltag på 3,2 millioner, mens Movia menter at overgangen til elbusser ville koste mellem 1 og 3.8 millioner mere. Der kunne teoretisk komme til at betyde en budget overskridelse på 600.000 .

Højre siden af byrådssalen sammen med socialdemokratiet vægtet en mulig budget overskridelse højst og stemte nej, men venstreside vægtede klimaet højst.

Da jeg deltog i byrådsmødet som stedfortræder, foreslog jeg i debatten at man jo bare kunne indhente begge tilbud og så se hvor meget EL bus drift der var råd til. Det blev afvist af den radikale Christian Holm Donatzky som en mulighed.

Bagefter kom jeg til at tænke kompromiset alle burde være blevet enige om var: At Helsingør går over til EL busdrift, minus de to service busser linje 840 og 841 der jo er en anden type busser. Så var der ingen fare for budget overskridelser og vi var startet på EL bus drift for stort set alle buslinjer.

Så jeg vil håbe sagen bliver vendt endnu engang inden bestillingen på busdrift bliver afgivet.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?