16. september 2019
Der går rygter omkring afstemningen om Esperhave i Espergærde.
Der går rygter omkring afstemningen om Esperhave i Espergærde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rygter eller usandhed om Socialdemokratiet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rygter eller usandhed om Socialdemokratiet?
Debat Helsingør - 19. marts 2019 kl. 13:28
Af Erik Stubtoft og Jørgen E. Hansen, Socialdemokrater i Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Erik Stubtoft og Jørgen E. Hansen, Socialdemokrater i Helsingør

Helsingør: Vi undrer os meget over, at ledelsen af den socialdemokratiske byrådsgruppe ikke har reageret på Bent Jørgensens klumme i Helsingør Dagblad (HD) den 1. Marts og Peter Dantzer i læserbrev i HD den 14. marts . De fortæller begge, at der kan være blevet manipuleret med de socialdemokratiske stemmer i byrådssalen ved afstemningen om mørdrupsagen den 25. februar.

I læserbrevet refereres bl. a. til, at den socialdemokratiske gruppeformand, Gitte Kondrup, ved afstemningens start skulle have sagt til suppleanten Daniel B. Petersen, at "nu kan du godt stemme." Det har flere åbenbart selv hørt!

Undertegnede har det ikke godt med, at sådanne påstande og rygter uimodsagt kan få lov til at påvirke vælgernes opfattelse af, at Socialdemokratiet siger eet og handler anderledes. Vi kan ikke som aktive socialdemokrater acceptere, at de påståede manipulationer kommer til at tegne partiets handlinger.

Vi har fra Socialdemokratiets to medlemmer af By-, land- og Miljøudvalget fået bekræftet, at når de har stemt imod den nye tillægslokalplan om Mørdrupvejbyggeriet, så har de fået accept fra partiets ledelse. Ergo er det altså Socialdemokratiets politik på området. Da der ikke fra byrådsgruppen eller partiets lokale ledelse - hverken i medierne eller til medlemmerne - er orienteret om det faktiske sagsforløb, har vi spurgt Socialdemokratiets kredsformand Vibeke Schmidt, om sagens rette sammenhæng.

Hun sender os et svar om, at der er afholdt et møde i byrådsgruppen om, hvordan fremtidens beslutninger skal drøftes og vedtages - men ikke noget svar på de uhyrlige påstande som er nævnt i klummen og læserbrevet. Vi har noteret os, at byrådsmedlem Henrik Møller (S) i HD den 26. februar siger om sagen: "Den tager vi senere". Det skete altså på gruppens møde herom.

Vi mener, at det derfor vil være en god ide, hvis der kan komme en reaktion fra byrådsgruppen om, at manipulation om partiets stemmer bruger vi ikke i Socialdemokratiet. Så vi får manet rygter og usandheder herom i jorden.