23. juli 2019
Naboer har i mere end 10 år klaget over manglende vedligeholdelse af denne bevaringsværdige ejendom. Foto: Andreas Norrie
Naboer har i mere end 10 år klaget over manglende vedligeholdelse af denne bevaringsværdige ejendom. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restaurering eller genopbygning af Lundegade 4?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurering eller genopbygning af Lundegade 4?
Debat Helsingør - 02. februar 2019 kl. 20:51
Af Helle Øelund, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Til Vida Byg/Søblik ejendomme ApS

arrow Læs også: Helsingør, bevar mig vel

Tillykke med det den fine resultat af restaureringen af Kongens Mølle i Hellebæk. I har opnået et flot resultat.

Det ser ud, som om I har god forståelse for en bygnings historie og fremtræden. Jeg vil derfor spørge, om I ikke også kan tilføre Helsingør by lidt af jeres ekspertise f. eks. til sikringen af den gule bygning Lundegade nr 4.

Vi er rigtig mange som sætter pris på Helsingørs bymiljø, også det der ligger uden for lokalplanen for indre by. Ifølge denne lokalplan (L1.150) "hører Lundgadekvarteret med til det centrale Helsingør, men snøret af med Ringvejens placering". Om byens kvaliteter står der i denne lokalplan, at det er vigtigt at fastholde de gamle huses udseende, døre, farve mm.

Måske er det gule hus i Lundegade 4 uden retaureringspotentiale, selvom vi er mange, der ønsker det restaureret, men I kunne overraske os ved at genopbygge et tilsvarende gult hus på dette sted.

I gældende lokalplan 1.004 (1.4 ) (Lundegade 4) §6 stk 2 står, at husene må opføres i indtil 2 etager med uudnyttet tagetage, og i stk 3, at bygninger kun må opføres inden for de byggefelter, der er vist på bilag 2 (vedhæftet) og som sluttet bebyggelse. Bygningernes ydervægge i afdeling 72.1 (Lundegade 4) skal opføres med pudset murværk evt. med partier i blank rød mur og tagene skal beklædes med tegl eller skifer.

Vi er mange, der ser frem til et smukt restaureret evt. genopført hus i overensstemmelse med gældende lokalplan 1.004 (1.4).

På vegne af mange tilhængere af Helsingørs gamle huse

arrow Bevaring - på skrømt
10. februar 2019 kl. 16:20 Opdateret: kl. 13:24
arrow Fordi et smukt træ ældes, skal det ikke bare fældes
04. februar 2019 kl. 17:39 Opdateret: kl. 17:47
arrow Nedrivning?
31. januar 2019 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:40