19. november 2018
Politikere til vælgermøde med hjemløse på Stubben i 2013 - siden har Helsingør bare fået flere hjemløse. 
Foto: Lars Skov
Politikere til vælgermøde med hjemløse på Stubben i 2013 - siden har Helsingør bare fået flere hjemløse. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Os i det nedfrosne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Os i det nedfrosne
Debat Helsingør - 13. februar 2018 kl. 11:29
Af Jørgen Manniche, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Jeg var til møde om hjemløse. De er jo også mennesker, som der blev sagt. Der skal lyttes til dem.

Vi har et samfund, der ikke løser sine og borgernes bassale behov. Helsingør har kun indeplads til cirka 1/3 af de hjemløse. Krisecentrene i Danmark afviser tusinder. Helsingør evner at skaffe plads til folk, der rammes af loft og måske af mur og gulv.

Bente Borg talte om politikernes mur - at kommunen ikke selv "må bygge boliger", men overlade det til boligselskaber o.a.. Men hvem sikrer rådhuse, sygehuse, skoler, kulturværft, sportshaller, færger, motorveje ?

Det er ikke gratis at have en bolig, let at blive stemplet, når man bor i et palæ eller ude i skoven og heldigvis svært at holde sig væk fra andre - hov nej, det praktiserer vi i kæmpegrad. De hjemløse drikker ikke på 1. klasse. Nogle socialiserer sig med en "drink" til. Rigtige venner er for banalt for halvdelen.

Du skal arbejde hurtigst muligt og bidrage til et fællesskab, der ikke slog til. Måske det ulønnede arbejde for hinanden og os selv, at give noget videre, gør os basalt mest værdifulde. Men de lønnede er også en kæmpe beundring og tak værd. Tak til alt det ærlige, som også kan være hulens svært.

Jeg elsker PH, netop fordi vi ikke altid kan kysse det hele fra os. Der er en hel masse basale behov, vi skal hjælpe hinanden bedre med, så vi ikke skal blive fyldt af kulde, stress og det skrøbelige, vi ikke burde blive på den måde.

Tænk, at kommunen - fællesskabet - ikke må, men kommer under administration, hvis den gør det.. Finder vi os i det ? Mange kæmper på begge sider af skrankerne, men lad os lave love, der holder fast i menneskerettighederne og rive papirvældet, der beskytter det forkerte, itu - på stemmedagen, den store velfærdsdag, i hverdagen. Vi skal løse pladsmanglerne i fællesskab. Det hjælper ikke bare at skamme sig.