15. december 2017
Det planlagte stadion ved Helsingør Hallen.
Det planlagte stadion ved Helsingør Hallen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt stadion er sund fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt stadion er sund fornuft
Debat Helsingør - 10. marts 2017 kl. 08:51
Af Peter Poulsen, byrådsmedlem(S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Helsingør: Der har i gennem længere tid været en stor debat om for eller imod et nyt stadion på Gl. Hellebækvej eller en renovering af det gamle stadion på Nordre Strandvej.

arrow Læs også: Afsløring: Byggeri af kæmpe-stadion bliver forsinket

Det er efter min mening en god beslutning at lave et nyt stadion på Gl. Hellebækvej og der er rigtig mange gode grunde til ikke at bruge mange mill. kr. til en renovering af det gamle stadion på Nordre Strandvej når man kan få et nyt og tidssvarende stadion med mange flere brugere end i dag på Nordre Strandvej.

En ombygningsinvestering på det gamle stadion på Nordre Strandvej vil være spildt i samme øjeblik at Helsingør får et fodboldhold i superligaen, hvilket bestemt ikke er urealistisk i løbet af få år - for uanset hvordan man vender og drejer det, så er det ikke muligt at lave et superliga stadion på Nordre Strandvej der opfylder DBU's til tider noget urimelige krav.

Der er også det, at i forhold til sigtelinjerne til Kronborg så tror jeg aldrig der vil blive givet tilladelse til at sætte høje lysmaster op på Nordre Strandvej som er et DBU krav.

Jeg kunne også lige se at der på den gamle stadion blev bygget en ny høj og ca. 150 m. lang hovedtribune ud mod Nordre Strandvej - hvilket ramaskrig dette helt sikkert ville give.

Endelig er der det forhold at en renovering af det gamle stadion på Ndr. Strandvej kun vil give mulighed for at der spilles fodbold på græsbanen ca. hver 14. dag, fuldstændig som det er i dag. Resten af tiden vil banen ligge øde hen såfremt der ikke spilles 1. divisionskampe eller når landsholdet træner der.

Det kommende nye stadion med en kunstgræsbane på Gl. Hellebækvej vil give mulighed for at det kan bruges i langt højere grad end en almindelig græsbane og erfaringer fra bl.a. Norge viser at det er langt mere anvendeligt for alle og ikke kun for et fodboldhold i 1. division eller i superligaen.

Et meget stort flertal i Byrådet herunder hele den socialdemokratiske byrådsgruppe har besluttet at bruge 56 mill. kr. på et nyt stadion på Gl. Hellebækvej og jeg synes beslutningen er rigtig og unik, for ikke alene får vi et idrætsmæssigt kraftcenter i Helsingør Idrætspark, vi får også et stadion der indarbejdet i landskabet og bliver et samlingspunkt for idrætten i Helsingør.

Og så ser jeg personligt gerne en byudvikling med nye forskellige boligtyper på Nordre Strandvej og efter min mening kan disse boliger både være ejer, lejer og andelsboliger og gerne for en del af området i lighed med Lille Odinshøj i Ålsgårde.

arrow Nordsjællands Politi og Superligafodbold
13. juli 2017 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:10
arrow Fin optakt til Superliga-debut
08. juli 2017 kl. 15:41 Opdateret: kl. 21:36
arrow Stort byrådsflertal sagde endeligt ja til stadion-lokalplan
22. juni 2017 kl. 04:21 Opdateret: kl. 15:22