18. januar 2020
Lene Lindberg
Lene Lindberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det nok
Debat Helsingør - 23. juli 2019 kl. 09:22
Af Lene Lindberg, socialdemokrat og medlem af byrådet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Vi er ikke perfekte

Det gør mig trist og vred at skulle blive ved med at se og høre om ældre borgere i Helsingør kommune der svigtes. Jeg og andre lokalpolitikere bliver ved med at sige, at nu må det stoppe. Men sådan er det ikke gået.

I denne byrådsperiode har vi øget budgettet, der er sket ændringer i organiseringen af hjemmeplejen og meget andet, men alligevel ser det ikke ud til at tingene bedres.

Det er frygtelig at læse den seneste fortælling om den ældre dame som modtager for lidt bleer, som kun kan få et bad med 3 uger imellem, som bliver tilset af rigtig mange vikarer - og sågar også er blevet glemt. Det er uværdigt og er ikke et velfærdssamfund værdigt.

Jeg tror desværre ikke at det kun er i enkelte tilfælde, hvor nogen tager bladet for munden, for så var problemerne jo løst for længst.

Det her ER meget alvorligt, og der må og skal findes løsninger.

Jeg er helt enig med formand Mette Lene Jensen (V) i, at vi skal se resultater nu. Vi kan ikke vente til der ansættes en ny leder som først skal sætte sig ind i området. Der skal ske noget i mellemtiden.

Vi kan ikke laste de medarbejdere der til dagligt trofast passer deres arbejde på et fagligt niveau, som de bør være stolte af. Det er heller ikke medarbejderne der kan lastes for, at der er mange vikarer. Vi kan heller ikke laste vikarerne der kommer, for selvfølgelig har de ikke det samme kendskab til borgerne og rutinerne, når de kun kommer en gang i mellem.

Vi skal have flere fastansatte, og der skal uddannes flere til området. Der bør og skal arbejdes med at sikre borgerne et mindst antal mulige hjælpere. Og så skal det øvrigt sikres, at antallet af bleer svarer til borgernes behov. Den rigtige medicin skal sikres, og bad skal finde sted i det behov der nu en gang er, og som borgeren er blevet lovet.

Jeg har før givet udtryk for, at vores hjemmepleje nok er blevet for stor. Jeg er ikke ude på at alt skal tilbage til den gamle organisering, men der bør ses på mindre teams for at sikre mindst mulige antal hjælpere til de enkelte borgere, samt at sikre en optimal anvendelse af ressourcerne mellem besøgene.

Når alt dette er sagt, vil jeg takke de ledere og medarbejdere som dagligt passer deres arbejde.

arrow Beskrivelse af forholdene i hjemmeplejen
18. juli 2019 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:21
arrow Efter måneders kritik: Lederen af hjemmeplejen fratræder
18. juni 2019 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:45
arrow Socialdemokratiet og ældrepolitikken
16. maj 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:37