25. august 2019
Lene Lindberg(S).
Lene Lindberg(S).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mit første år som byrådspolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mit første år som byrådspolitiker
Debat Helsingør - 09. januar 2019 kl. 08:14
Af Lene Lindberg, Socialdemokrat og medlem af byrådet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Det er nu et år siden, jeg startede mit politiske liv i byrådet. Det har været et år hvor vi har måtte træffe både gode og mindre gode beslutninger. Jeg har fra starten af været meget ydmyg overfor den tillid I som vælgere har givet mig.

Ind imellem har vi dog måtte træffe beslutninger, som både har givet mig lidt ondt i maven og i hovedet, fordi beslutningerne har stor betydning for borgere der har det hårdt nok i forvejen. Borgere der har brug for hjælp fra fællesskabet.

Der er truffet beslutninger om besparelser som påvirker den service kommunen skal levere til vores børn, samt til de af vores ældre der har brug for hjælp efter et langt arbejdsliv. Et langt arbejdsliv hvor de fleste har betalt deres skat med glæde.

Besparelserne har også påvirket de handicappede, de ledige og de syge borgere. Det har jeg bestemt ikke haft det godt med. Jeg erkender, at jeg har været en del af disse beslutninger. Beslutninger som desværre har været nødvendige. Vi har forsøgt at gøre ondt mindre ondt, frem for at sidde udenfor uden indflydelse og uden brokkeretten. Hvis man ikke vil tage et ansvar, ja så er det svært at få indflydelse.

Jeg er særlig glad for, at vi ikke har fået skattelettelser. Det har Socialdemokratiet formået at holde fast i. Jeg håber også, at vi i partiet får held til at præge folketinget, som ifølge mig har alt for meget magt og indflydelse på kommunernes økonomi. Det kræver en ny regering hvilket jeg håber, at vi opnår ved det kommende folketingsvalg. Her er mit håb, at vi får valgt flere socialdemokrater ind, og meget gerne vores egen Henrik møller.

2019 bliver et spændende år med de politiske opgaver vi står overfor. Vi har udfordringer med ulighed i sundhed. Her skal vi træffe beslutninger om diverse strategier, så vi kan få vendt det billede.

Vi har et stigende antal ældre borgere med flere sygdomme som har brug for pleje og omsorg. Her skal vi se på, hvordan vi kan tiltrække medarbejdere samtidig med, at vi skal fastholde de medarbejdere der allerede er på området. Måske skal der også på dette område tænkes nyt i forhold til planlægning og teknologi.

Så har vi alle vores byggesager som skal løses, og jeg syntes ofte at det giver visse udfordringer. Vi har et affaldssorteringssystem som vi skal tage fat på i år. For ikke at nævne flis kraftværket - mon ikke vi skal drøfte det, og især med klimaøjne?

Slutteligt vil jeg nævne noget jeg lovede i valgkampen, nemlig at jeg ville gå i dialog og inddrage borgerne. Det har jeg gjort i de tilfælde hvor nogen har henvendt sig, men jeg har et ønske - nemlig at vi virkelig kommer til at gøre mere brug af borgerinddragelser.

Ja 2019 bliver et spændende år for os lokalpolitikere i Helsingør