11. juli 2020
#903339
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen svigter de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen svigter de ældre
Debat Helsingør - 17. januar 2019 kl. 07:59
Af Ulla Kokfelt, Espergærde, folketingskandidat for Nye Borgerlige, Mette Thiesen, spidskandidat Nye Borgerlige og Anette Andersson, sundhedsordfører Nye Borgerlige
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det klinger hult, når borgerne i Helsingør Kommune i tide og utide får tudet ørerne fulde med, at de ældre slår bunden ud af kommunens budgetter, og at det død og pine er nødvendigt at ofre folkekære, bynære og smukke landområder til nyt byggeri med henblik på at tiltrække flere skatteydere, der kan være med til at finansiere velfærden. Hvorfor det klinger hult, vender vi tilbage til.

arrow Læs også: Ingen er blevet sigtet for trusler i Einar-sag

I disse dage ruller med god grund en grel sag i de landsdækkende medier - nemlig sagen om Einar på 92 år. Einar er blind, ensom og utryg ved at bo alene og ønsker sig brændende en plads på en plejehjem. Kommunen har sagt nej.

Nye Borgerlige mener, at kommunens beslutning om at afvise Einar´s ønske om en plejehjemsplads er forkert, og at det vil være på sin plads, at man fra kommunens side beklager og retter denne " visitationsfejl". Med den meget store mediebevågenhed tror vi nu nok, at Einar skal få sit ønske opfyldt. For både konservative og socialdemokratiske politikere har nu travlt med at spinde omsorgsguld på sagen, selvom deres egen politik og prioriteringer ligger til grund for hele miseren.

Og hvorfor mener vi så, at det klinger hult? Blandt andet fordi der hældes tilsyneladende ubegrænsede midler ud til udlændinge- og integrationsområdet, herunder på at få kriminelle udlændinge i ordinær beskæftigelse (jo, det stemmer). Der bruges også mange penge på uforskammet høje lønninger til kommunens store ledelse og på andre kreative og overflødige prestigeprojekter, der ikke handler om kernevelfærd.

Her skal bringes ét eksempel på et gigantisk pengespild, som IKKE må gå i glemmebogen:

I 2010 valgte Helsingør Kommune at købe og renovere en smuk gammel ejendom i Kvistgård til en libanesisk storfamilie, der gennem længere tid havde terroriseret deres nabolag i Helsingør.

Bygningen købte man for 2,2 millioner kroner, og renoveringen løb op i 820.000 kroner, men i dag er stedet slum, og ifølge seneste avisstatus (marts 2018) lever familien fortsat af overførselsindkomster betalt af danske skatteydere. Vi har ikke kendskab til, at familien i mellemtiden skulle have forladt stedet (eller landet), være kommet i beskæftigelse, eller på anden måde have fundet kammertonen.

Det er for os i Nye Borgerlige helt ubegribeligt, hvordan man som folkevalgt kan stå på mål for, at en udenlandsk problemfamilie skal tillades ophold i Danmark og tilmed forsørges af skatteyderne, samtidig med at vores egne gamle ikke kan få fællesskabets hjælp til en værdig tilværelse.

Den libanesiske familie bør sendes hen hvor peberet gror - og Einar skal naturligvis på plejehjem. Alt andet er tåbeligt og uværdigt.

sundhedsordfører og folketingskandidat

arrow Kan vi være det bekendt ?
24. januar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:41
arrow Helt efter bogen
21. januar 2019 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
arrow Har alle krav på en plejehjemsplads
17. januar 2019 kl. 16:02 Opdateret: kl. 14:15
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?