16. oktober 2019
Meulenborgskoven burde også beskrives bedre i planen, mener læseren.
Meulenborgskoven burde også beskrives bedre i planen, mener læseren.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentarer til biodiversitetsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentarer til biodiversitetsplanen
Debat Helsingør - 17. juni 2019 kl. 10:42
Af Jørgen Busch, Stad & Egn Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Stad & Egn - Forum for bolig, plan, byggekultur i Helsingør Kommune, der som bekendt har bred interesse i bolig, plan, byggekultur, bygningsbevaring, bygningsfredning, naturbevaring, naturfredning, byrum, trafik, detailhandel og byliv, skal bidrage til biodiversitetsplanen for Helsingør Kommune 2019-2030.

Mere detaljeret beskrivelse af vigtige naturområder i Helsingør Kommune Der er i udkastet til planen nævnt kommunens værdifulde naturområder og vandløb.

Med fordel kan man anføre, at i lighed med de allerede nævnte områder, bør en række yderligere, vigtige naturområder såsom Hellebækskoven, dammene, Hellebæk kohave, Teglstrup Hegn, Færgevejskilen, Meulenborgskoven, Søbækken, Munkesøløbet, Keldsø-fredningen, Gurre-sø og engene der, også nævnes i biodiversitetsplanen.

Vi skal anføre, at der bør medtages en mere analyserende og detaljeret beskrivelse af de forskellige landskabskarakteres styrke, tilstand og sårbarhed ud fra et biodiversitets- og økosystemmæssigt synspunkt.

Videre skal vi anføre, at der med fordel kan udarbejdes en nøjere beskrivelse af biodiversitetsskovene - en vildere naturoplevelse i Helsingør Kommune, Hellebæk og Teglstrup Hegn, hvor der er fokus på den lysåbne natur, græsningsskoven og de mange gamle egetræer. Gurre Vang og Horserød Hegn, som udvider og sammenknytter de allerede udlagte arealer.

Beskrivelse af Naturstyrelsens konkrete forvaltningsplaner for disse områder.

Afsnittet med beskrivelse af invasive plantearter og invasive dyrearter kan med fordel udbygges.

Videre skal vi anføre, at der med fordel kan indarbejdes en mere detaljeret, nøjere beskrivelse af smådyrenes, larverne, bi'er, insekternes betydning, betydningen af innovative og gode levevilkår for planter, fauna og skov, dyreliv, fugleliv, artsrigsdommen, sjældne og truede arter, økosystemets betydning samt betydningen af, at sikre områder i kommunen med stort naturindhold og store biologiske værdier samt et højere biodiversitetspotentiale.

Hvorfor. Fordi også alle de nævnte områder, også Naturstyrelsens områder er vigtige og skal tales op i folks bevidsthed, naturmæssigt, men også dyrelivs og biodiversitetsmæssigt.

Og for at planen får liv. Med fordel kunne der også laves henvisninger til: fugleognatur og miljøgis