22. oktober 2019
Keld Sø.
Keld Sø.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Keld sø - jeg er nærmest lamslået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keld sø - jeg er nærmest lamslået
Opdateret 03. februar 2016 kl. 14:12
Debat Helsingør - 03. februar 2016 kl. 14:04
Af Christian M. Jespersen, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Helsingør:
Keld sø er et unikt område som forbinder Esrom sø med "Rusland". Området ligger mellem Esrom å og Gurre å og har et rigt fugleliv, og er det eneste sted hvor jeg har set rastende traner I Nordsjælland. Normalt må jeg tage til Hornborgersjøn ved Gøteborg for at få denne fantastiske oplevelse. Danmarks Naturfredningsforening vil gerne have området fredet, og er blevet støttet heri af Helsingør Kommune. Støtten fra Helsingør kommune skete dog på betingelse af, at også Gribskov Kommune gik med i arbejdet, da en del af den foreslåede fredning ligger i Gribskov kommune.

arrow Læs også: Nederlag: Nævn underkender tilladelse til 36 m høj mast i værdifuldt landskab

I Frederiksborg Amtsavis kunne man den 14. januar læse at Helsingør kommune havde trukket sig fra projektet, idet de var blevet orienteret om, at Gribskov Kommune havde trukket sig fra fredningsansøgningen.

Jeg var forundret - ja nærmest lamslået - da jeg læste dette i Amtsavisen. Kunne det virkelig være rigtigt?

I referatet fra Plan- og Miljøudvalget i Gribskov kommune mandag den 05-10-2015 kunne man læse:

»Administrationen indstiller til Plan- og Miljøudvalget at anbefale Økonomiudvalget og Byrådet, at Gribskov kommune meddeler Danmarks Naturfredningsforening, at kommunen går ind i samarbejdet om et fredningsforslag for Keldsø, under forudsætning af, at de berørte lodsejere får lejlighed til at forholde sig til fredningsplanerne før sagen rejses officielt, og at Helsingør kommune også går ind i samarbejdet ( hvilket Helsingør Kommune havde gjort på dette tidspunkt).

Når man læser Gribskov kommunes beskrivelse af potentielle fredningsområder i kommunen - som i øvrigt er en meget visionær gennemgang - nævnes Keld sø området som en vigtig korridor mellem Esrom og Rusland, så hvorfor denne pludselige kovending?

Forhåbentlig kan Helsingør og Gribskov kommune revurdere den manglende støtte til fredningssagen og være med til, at Nordsjælland får fredet et unikt naturområde.

arrow Travlt år for Natur-fredningsforeningen
08. november 2016 kl. 13:52 Opdateret: kl. 10:32
arrow Trækker sig fra fredning af sø
14. januar 2016 kl. 13:01 Opdateret: kl. 18:53