30. oktober 2020
Hvad bygger Ib Kirkegaard(DF) egentlig sine påstande på, når det handler om spørgsmålet om en krydstogtdebat?
Hvad bygger Ib Kirkegaard(DF) egentlig sine påstande på, når det handler om spørgsmålet om en krydstogtdebat?
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kaj og arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaj og arbejdspladser
Debat Helsingør - 04. december 2019 kl. 07:20
Af Niels Braunstein, Toftemosevej, Hornbæk

Debat
Ib Kirkegaard udtaler torsdag aften d. 28/11 i et indslag på TV2-Lorry, at en erhvervs- og krydstogtskaj i Helsingør vil betyde arbejdspladser, og åbenbart ikke så få endda. Har Ib Kirkegaard en forøgelse af antal beskæftigede i Helsingørs detailbranche i tankerne, så må det faktum, at krydstogtspassagerer kun bruger gennemsnitligt 180 kr. pr. dag i land, være smuttet opmærksomheden - og sker forbruget overhovedet i Helsingør? Pasagerer busses på sightseeing, indtager alle måltider ombord, handler ombord og sejler tidligt igen, og passagererne står næppe i kassekøer i H&M, Føtex, Kvickly eller Netto. Så fremgang i detailleddet blæser i vinden, især når antallet af anløb af krydstogtsskibe medtænkes, for sådanne anløb vil være ganske få om overhovedet nogen, thi der er ganske kort til krydstogts- og turn-around kajer i København.

arrow Læs også: DEBAT: Det kostede os 2.3 millioner at finde ud af at vi ikke skulle have et nyt kajanlæg

Men måske har Ib Kirkegaard arbejdspladser i forbindelse med anlæg af en krydstogtskaj i tankerne? I så fald vil skuffelsen være til at tage at føle på, for et kaj-byggeri skal i EU-udbud, og så står udenlandske byggekoncerner klar med en hær af udenlandsk arbejdskraft.

Er Ib Kirkegaard - forhåbentlig - opmærksom på EU-problematikken, så tales der på TV mod bedre vidende. Er det ikke tilfældet, så er det også en meget betænkelig sag, for så er Ib Kirkegaard og kaj-drømmen ude på meget dybt vand. Og er man så tynd i papiret, er det en rigtig god idé at deltage i mødet onsdag d. 4/12 kl. 19 på Bølgen i Ålsgårde, for så får man klar besked.

arrow DEBAT: Helsingør - offer for nonchalent bystyre ?
12. juli 2020 kl. 10:03 Opdateret: kl. 10:03
arrow DEBAT: Tak fordi vi slap
10. juli 2020 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?