9. juli 2020
16.000 besøgte sidste år Sundtoldsmarkedet.
16.000 besøgte sidste år Sundtoldsmarkedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja tak - eller farvel og tak til Sundtoldsmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja tak - eller farvel og tak til Sundtoldsmarkedet
Debat Helsingør - 14. juni 2019 kl. 08:04
Af Knud Thatt ,Kurt Faber, Jørgen Linde Jørgensen, Lisbeth Thatt og Carsten Rygaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Indenfor de kommende uger afgøres skæbnen for Helsingørs årlige Sundtoldsmarked, der måske holdes for sidste gang i 2019.

arrow Læs også: Kom til middag hos skibsklarer Simmelkjær

Museerne i Helsingør er efter de seneste års besparelser tvunget i knæ. Alligevel truer en ny sparerunde, hvor kulturforvaltningen har opstillet en række scenarier, der medfører lukning af et eller flere af Helsingørs fire lokale museer, det vil sige Flynderupgård, Bymuseet, Skibsklarerergården, og Værftsmuseet - hvor især Skibsklarerergården synes at være i farezonen for at blive lukket.

Kultur- og Turismeudvalget skal på sit næste møde den 19. juni tage stilling til museumsbesparelserne som led i en drøftelse af hele den aktuelle sparesituation på kulturområdet.

Repræsentanter for Sundtoldsmarkedets 450 frivillige har i den seneste tid gjort, hvad de kunne for at komme i dialog med politikerne for at redde både Skibsklarerergården og Sundtoldsmarkedet, som er hinandens forudsætninger.

Og der har da heldigvis også været positive udmeldinger fra flere politikere eksempelvis borgmester Benedikte Kiær og viceborgmester Henrik Møller om at bevare den historiske fortælling om Sundtoldstiden - Helsingørs guldalder - som har præget byen gennem århundreder.

Hvis byrådet beslutter sig til at sige ja tak til at bevare Skibsklarerergården samt at genbesætte museets ledige stilling som koordinator vedrørende Sundtoldsmarkedet, så vil de 450 frivillige helsingoranere sige JA TAK og fortsætte deres hidtidige store indsats med at planlægge, arrangere og afvikle Helsingørs årlige historiske Sundtoldsmarked.

Hvis byrådet derimod vælger at sige nej, bliver de frivillige ledere af Sundtoldsmarkedet nødt til at kaste håndklædet i ringen med et FARVEL OG TAK, mens Sundtoldsmarkedet er på toppen efter syv succesrige år med 16.000 besøgende i 2018

arrow Fra søbemad til sovs og kartofler
08. august 2019 kl. 06:22 Opdateret: kl. 16:40
arrow Hvem skal fortælle Helsingørs historie i fremtiden?
25. april 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
arrow Museum risikerer at miste den statslige anerkendelse
16. april 2019 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?