9. august 2020
Kommunaldirektør Stine Johansen.
Kommunaldirektør Stine Johansen.
Foto: Pressefoto/Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen skal finde sig i digital chikane og trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen skal finde sig i digital chikane og trusler
Debat Helsingør - 21. januar 2019 kl. 10:36
Af Stine Johansen, kommunaldirektør i Helsingør Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Medarbejdere og ledere udsættes i dag for grov chikane, trusler om vold, vold og krænkelser for at udføre vores arbejde. Det er desværre et faktum i dagens Danmark - også i Helsingør Kommune.

arrow Læs også: Fremtidens ældreomsorg

I øjeblikket kører der en shitstorm rettet mod ledere og medarbejdere i Helsingør Kommune. Personkredsen bag shitstormen er organiseret og primært bosiddende uden for kommunen.

Personkredsen gennemfører deres trusler og chikane veltilrettelagt og med fuldt overlæg på mail, beskeder, messenger, sociale medier, telefonopkald og i fysisk brevform.

De spreder endvidere usande oplysninger. f.eks.om samtaler, som de påstår at have haft med kommunen og hvad vi skulle ha svaret. De påstår, at familien i en aktuel borgersag støtter deres kampagne, hvilket heller ikke sandt.

De fremkommer med ualmindeligt grove og urigtige udsagn og har gjort det tydeligt, at de vil fortsætte med tilsværte Helsingør Kommunes renommé samt medarbejdere, indtil de får deres vilje i en aktuel borgersag.

Og - hvis vi ikke giver efter, vil vi fortryde det.

De pakker deres trussels- og chikanekampagne ind i en kageaktivitet, for at gøre chikanen uskyldig. Den er langt fra uskyldig og dækker over en meget alvorlig sag om trusler og chikane mod kommunale medarbejdere, der bare passer deres job.

Derfor er sagen politianmeldt - og det skete før kageaktivteten gik i gang.

Nul-tolerance
Trusler om vold, chikane og krænkelser fra borgere mod medarbejdere er ulykkeligvis et fænomen vi oplever alt for ofte. Det viser vores dugfriske trivselsundersøgelse desværre tydeligt. Eksemplerne igennem tiden spænder fra to forfærdelige økseangreb mod medarbejdere i borgerservice, fysisk vold mod en medarbejder der passer en reception og lærere der overfaldes. I dag forekommer trusler, vold, krænkelser og i stigende grad digital chikane inden for langt de fleste af vores arbejdsområder. Både pædagoger, sagsbehandlere, lærere og sosu'er bekræfter desværre den virkelighed.

De sociale medier er i frit fald hvad angår chikane, usande udsagn, grove og ondsindede kommentarer. Derfor har vores Hovedsamarbejdsudvalg netop digital chikane fra borgere mod medarbejdere, som et af vores vigtige strategiske indsatser. Det er ikke acceptabelt, at vi lever i en tid, hvor medarbejdere og ledere bliver udsat for grov digital chikane for at passe deres arbejde.

I Helsingør Kommune har vi nul tolerance over for trusler og chikane mod medarbejdere. Sådanne sager politianmeldes - selvfølgelig !

Vi kan ikke trues
Vi har store rekrutteringsudfordringer i hele den kommunale sektor inden for ældreområdet. Vi har brug for mange flere mennesker, der har lyst til at arbejde med ældreområdet og det er i vores fælles interesse at vi lykkes med at tiltrække flere medarbejdere til området. Men når vi skal have adressebeskyttelse og vores privatliv forulempes på grund af chikane og trusler, så bliver det ikke lettere og mere attraktivt at arbejde i en kommune.

Over 4000 medarbejdere udfører hver dag deres arbejde for mennesker og samfund i Helsingør Kommune og vi gør sig umage med at levere bedst muligt, inden for de nationale og lokale rammer vi har.

Ind imellem kan vi ikke levere det borgerne ønsker sig mest. Men I kan være sikre på, at vi agerer professionelt, overholder lovgivningen og de politisk anviste rammer vi har for vores arbejde - for der er retssikkerhed i Helsingør Kommune. Og i et demokrati bør diskussionen om niveauet på velfærdsydelser ikke udøves gennem chikane og trusler mod de embedsmænd, som forventes at skulle sikre ens behandling af alle borgere.

Vi kan ikke trues, chikaneres eller presses til at omgå loven og de politisk anviste rammer vi har.

Bak op - vi er til for jer !
I skal vide, at vi der arbejder i Helsingør Kommune finder stor glæde over at arbejde for mennesker, at arbejde for jer. At arbejde for mennesker er grundlæggende meningsfuldt, noget af det fineste man kan beskæftige sig med, synes vi og vi sætter en ære i vores arbejde.

Det kan ske, at også vi laver fejl og indimellem må gøre noget om igen. Vi er ikke fejlfri. Men vi gør os umage og lærer af vores fejl.

Jeg appellerer til jer alle her i kommunen: Bak op om vores medarbejdere i Helsingør Kommune.

Vi er til for jer og vores vidunderlige kommune tilhører os alle !

Vi vil ikke lade en udefrakommende, politiske motiveret og organiseret chikanekampagne påvirke vores arbejdsglæde.

Mange tak!

arrow En sang fra de varme lande
26. januar 2019 kl. 15:32 Opdateret: kl. 13:36
arrow Kan vi være det bekendt ?
24. januar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:41
arrow Helt efter bogen
21. januar 2019 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?