24. juli 2019
Bestyrelsesformand Per Tærsbøl. Forsyning Helsingør
Bestyrelsesformand Per Tærsbøl. Forsyning Helsingør
Foto: Allan Noerregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen problemer med nitrat i vand fra Forsyning Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen problemer med nitrat i vand fra Forsyning Helsingør
Debat Helsingør - 20. februar 2019 kl. 12:31
Af Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Erik Stubtoft (ES) har forleden haft et indlæg i Frederiksborg Amts Avis, hvor han efterlyser en orientering til borgerne om indholdet af nitrat i drikkevandet fra Forsyning Helsingør - og antyder, at forbrugerne bliver ladt i stikken uden mulighed for at stille spørgsmål om drikkevandet. Intet kunne være mere forkert. For det første har vi ikke problemer med nitrat i drikkevandet fra Forsyning Helsingør. Grænseværdien er på 50 mg/l - og vores drikkevand ligger ved seneste analyse fra januar 2019 på et nitratindhold på ml. 1,9 og 3,6 mg/l. Altså langt under grænseværdien. Vandet er sundt og rent.

arrow Læs også: Folkemødet mangler et aktuelt emne mere

For det andet kan borgerne gå ind på vores hjemmeside og læse om, hvordan vi sikrer vandkvaliteten og se de seneste analyseresultater - herunder hvordan de ligger i forhold til grænseværdierne. De eneste, der således bliver ladt i stikken, er læserne af ES' læserbrev.

Kilden til historien er nemlig en artikel i Ingeniøren, der fortæller, at nogle få prøveboringer de seneste to år overskrider grænseværdien for nitrat. Der er således ikke et generelt problem med nitrat i drikkevandet, og det er et problem, som primært forekommer i de jyske sandholdige jorde.