1. oktober 2020
hvem som er de egentlige interessegrupper der taler for at anlægge en industrikaj ved Trykkerdammen  i Helsingør. Foto: Allan Nørregaard
hvem som er de egentlige interessegrupper der taler for at anlægge en industrikaj ved Trykkerdammen i Helsingør. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Industrikaj foran Kronborg ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industrikaj foran Kronborg ?
Debat Helsingør - 25. september 2019 kl. 10:27
Af Jan Flintrup, Sdr. Strandvej, Helsingør

Debat:
Jeg går selv ind for vækst og udvikling i kommunen og Helsingør Midtby, også selvom det skulle komme til at ske i vores egen forhave, men flugter ideen om en industrikaj med Helsingørs visioner om at være en miljø, kultur og turist by?

arrow Læs også: DEBAT: Det kostede os 2.3 millioner at finde ud af at vi ikke skulle have et nyt kajanlæg

Ja, som turistby vil det skabe flere turister, hvilket er godt for Helsingør Midtby, men fra Trykkerdammen er der 1 km til Svingelport og ca. 2 km til Kronborg og så langt vil turisterne ikke gå. Derfor skal der også skabes parkeringspladser til busser og taxaer. I øjeblikket er der allerede massive parkeringsproblemer for gæsterne til bådudlejningen, dykkerklubben og badegæsterne, men måske er det dem der skal vige?

Nu har Helsingør Kommune markedsført sig som en miljøkommune igennem mange år og miljøagendaen har i øjeblikket topprioritet i hele verden, stemmer det overens med at invitere en af de mest miljøskadelige industrier til byen, nemlig krydstogtindustrien og så oven i det godstrafik? Vores egen lille turistattraktion "Bjørn" blev bortvist fra statshavnen fordi dens brændsel var generende og skadelig for beboerne, hvordan tror man så borgerne vil reagere hvis der kommer en industrikaj?

Mange kan sikkert huske kommunens sager mod badebroerne og bådhusene på strækningen på Søndre Strandvej. Det skete fordi der skulle være frit udsyn til Kronborg og byens tårne når man kom kørende og sejlende fra Snekkersten. Et kompromis mellem Kommunen og lodsejerne har i dag resulteret i, at det er et meget smukt syn til Kronborg og byens kirketårne der møder borgerne og byens gæster. Dette vil ikke helt harmonere med et nyt udsyn til en industrikaj foran Kronborg, hvor kraner læsser flis. Mange læsere kan sikkert også huske noget om sigtelinjer fra lysanlægget på Helsingør fodboldstadion til Kronborg, så måske kunne der opstå problemer med det.

Amager Strandpark, der tidligere var et industriområde, har i dag transformeret sig som en af Københavns perler. Helsingør har også en sådan perle, nemlig Trykkerdammen med badefaciliteter, roklub, dykkerklub og bådudlejning, er det så velovervejet at anlægge en industrikaj ved dette område?

Københavns havn og andre havnebyer har i dag transformeret sig til de rene oplevelses -og frirum, hvor nye boliger skyder op, derfor virker det ikke logisk at Helsingør går modsat denne tendens.

Selvfølgelig er det godt at der bliver lavet en rapport hvor facts bliver præsenteret, men vi skal nok som borgere være opmærksomme på, at dem der bestiller og betaler for en rapport også mange gange får det svar de ønsker. Det har vi desværre set mange gange f.eks. sukkerindustrien, landbruget og senest også finansministeriet.

Derfor er det måske også en god ide at finde ud af, hvem som er de egentlige interessegrupper der taler for at anlægge en industrikaj i Helsingør. Er det Helsingør Havn, Helsingør Kommune, Forsyning Helsingør eller andre større interessegrupper, eller er det Helsingørs borgere og detailhandlen der ønsker sig denne industrikaj. Den debat bliver spændende at følge.

arrow DEBAT: Helsingør - offer for nonchalent bystyre ?
12. juli 2020 kl. 10:03 Opdateret: kl. 10:03
arrow DEBAT: Tak fordi vi slap
10. juli 2020 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?