7. august 2020
Bus 803 må sno sig på Stubbedamsvej.
Bus 803 må sno sig på Stubbedamsvej.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor bliver linje 803 altid forringet ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor bliver linje 803 altid forringet ?
Debat Helsingør - 14. januar 2020 kl. 10:11
Af Jørgen Bodilsen, Snerlevej, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Med de nye køreplaner er der kommet en fornyelse i, hvordan man laver køreplaner. Linje 803, der før havde 30 minutters interval, har stadig to busser i timen, men nu er der 20 minutter og så 40 minutters interval. En ændring, der vel er lavet for, at det skal passe sammen med kystbanen, men 40 minutters interval på en bybus er lang tid, hvis man kommer for sent til bussen.

For år tilbage, da man ændrede linje 801A fra 20 minutters interval til 15 minutter, steg passagerer tallet, men ændringen blev betalt ved at linje 803 gik fra 20 minutters til 30 minutters interval og passagerer tallet faldt. Bybusser bør højst have 20 minutters interval, samtidigt er linje 803 den bybus, der tidligst om aftenen går over til længere interval, ved 17 til 18 tiden til en time drift, og er den linje, der stopper først om aftenen. Den sidste fra stationen 21,45 mens 801A forsætter to timer længere til 23,43.

Intervaller med mere hænger jo sammen med passager-tallet, men jo ringere busdriften er jo mere faldet det, så 803 er moden til den næste forringelse. Jeg har flere gange foreslået, at man burde se på, hvordan buslinjerne er i Helsingør, om ændringer ikke kunne skabe mere sammenhængende busdrift,. At ændre lidt og slå 803 og 801A så der blev et passagerer tal, der kunne betale forbedringer.

Skal bybus driften virke, skal der være så små intervaller som muligt - ikke over 20 minutter, og de skal forsætte til sent om aften.

Vores krav til bedre busdrift må være højst 20 minutters intervaller.

Senere overgang til kortere intervaller, og senere stop for busdriften.

Marker synes godt om Facebook siden: "Bedre busdrift for os der benytter 803." . Måske vi så kan lægge lidt pres på politikerne.

803 dækker bebyggelserne: Sundparken, Hellebo park, Snerlehøj, bebyggelserne langs Smakkevej (Borupgaard) samt også Stadion, LO- skolen, Stubbedamsvej.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?