25. februar 2020
Hvornår bliver vejen ud til LO-skolen omdøbt?
Hvornår bliver vejen ud til LO-skolen omdøbt?
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor blev mon Erling Jensens Vej af ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor blev mon Erling Jensens Vej af ?
Debat Helsingør - 03. august 2019 kl. 11:02
Af Erik Stubtoft, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
By- Plan og Miljøudvalget besluttede på sit møde den 14. januar i år at vejstykket fra Gl. Hellebækvej til LO-skolens (Konventum) hovedindgang skal hedde Erling Jensens Vej.

arrow Læs også: Nu får femdobbelt lokal
minister sin egen vej

Erling Jensen var socialdemokratisk folketingsmedlem i årene fra 1973 -1987, valgt i Helsingør. Desuden var han minister i syv ministerier under statsminister Anker Jørgensen. Erling Jensen var på mange måder manden bag LO-skolens tilblivelse og succes. Han var som bekendt også skolens første forstander 1969-71 - indtil han blev hentet ind som minister.

Udvalgets beslutning var endelig. Det konservative Folkeparti og Socialdemokratiet stod bag. Kun den radikale formand var imod. Det fremgår af referatet fra Udvalgets møde. LO-skolens daværende ledelse accepterede navneændringen. Det samme har Erling Jensens familie gjort. Så der var tilslutning hele vejen rundt.

Det var derfor forventeligt, at navngivningen af vejen kunne finde sted ved LO-skolens 50 års jubilæum i slutningen af april måned i år - altså ca. tre måneder efter beslutningen. Men sådan skulle det ikke være.

Derfor er det vel rimeligt at spørge: Hvor blev mon Erling Jensens Vej af? Er den blevet glemt af nogle travle medarbejdere et sted i systemet? Er den blevet prioriteret ned i en sagsbunke, som afventer en bevilling til et par nye vejskilte? Har LO-skolen ikke presset hårdt nok på for at få sagen klar til omtalte jubilæum? Hvad er mon forklaringen?

Da der åbenbart ikke skete noget i forbindelse med jubilæet, vil jeg for de ansvarlige og implicerede pege på en anden oplagt begivenhed, som vil være åbenbar til at få sagen på plads: Den 1. november 2019 - altså om små tre måneder - ville Erling Jensen være fyldt 100 år.

Ærlig talt - jeg synes det vil være en passende lejlighed til at få bragt denne sag på plads.

arrow Konventum er åbenbart problemet
18. august 2019 kl. 08:53 Opdateret: kl. 12:31
arrow Foreslår nye vejnavne efter kendte personligheder
30. august 2014 kl. 09:00 Opdateret: kl. 22:53