10. april 2020
Bliver ældreplejen prioriteret i kommunen?
Bliver ældreplejen prioriteret i kommunen?
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvilke værdier vil vi have i vores samfund ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvilke værdier vil vi have i vores samfund ?
Debat Helsingør - 01. august 2019 kl. 10:25
Af Jørgen Bodilsen og Karin Claudia Steinberg, medlemmer af Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
For tiden skrives der meget om dyre medicinpriser i pressen Det betyder øgede udgifter på hospitalerne. Regioner må foretage nedskæringer på grund af, at udgifterne til medicin nærmer sig 9 milliarder kr. Samtidig har alene Novo Nordisk et overskud på 38 milliarder kr. efter skat. Penge, der er tjent på syge mennesker og på en hæmningsløs grådighed. Alene en fjerdedel af Novo Nordisks overskud kunne have betalt regionernes medicinudgifter. Hvor længe skal medicinalindustriens grådighed have lov til at føre til nedskæringer?

I Helsingør kommune er vores ældrepleje på dagsorden den ene gang efter den anden. Nogle ældre bydes en uhørt ringe omsorg. Ældreområdet har gennem flere år oplevet besparelser, effektiviseringer og nedskæringer. Ældreområdet blev ved sidste budgetforlig tilført flere midler, men hvis man ser på de seneste års besparelser og effektiviseringer på området, dækker disse midler vel kun hullet fra de nedskæringer, der er sket. Et overblik over disse besparelser og dets konsekvenser ville være ønskeligt. Måske kunne en ihærdig journalist grave og undersøgt lidt?

Vi kan som politikere ikke løbe fra vores ansvar for at have skabt det samfund, vi lever i og dermed også den ulighed, der er. Vi er med til at forhandle budgetter, finanslov m.v., Spørgsmålet er vel: Hvilke værdier vi som politikere synes skal præge vores samfund? Vil vi have et samfund, hvor medicinalindustriens overskud er tårnhøj, give skattelettelser m.v.?

Eller vil vi have et samfund med værdier, såsom gode hospitaler, god ældrepleje, gode skoler og daginstitutioner? Det er et politisk valg, hvilken vej, vi vil gå.