26. juni 2019
Fodbolddirektør Janus Kyhl sammen med amerikansk investor.
Fodbolddirektør Janus Kyhl sammen med amerikansk investor.
Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem er alle ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem er alle ?
Debat Helsingør - 15. januar 2019 kl. 10:48
Af Jørgen Bodilsen, Karin Claudia Steinberg, medlemmer af Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
FC-Helsingørs ændring til et aktieselskab med udenlandske investorer rejser selvfølgelig nogle spørgsmål om brugen af det nye stadion.

Borgmesteren fastholder, at det nye stadion er for borgerne - et stadion for alle. Så er spørgsmålet: Hvem er alle? Det er vel sådan, at ikke ret mange har brug for et stadion. Det kan vel reduceres til FC-Helsingør og muligvis Kronborg Knights hvis nogle praktiske problemer kan løses. Så »alle » betyder vel i virkeligheden at alle kan købe en billet når der er kamp.

Mon ikke de amerikanske investorer på et tidspunkt har spurgt FC-Helsingør i forhandlingerne: Har i råderet over et stadion og nogle træningsbaner, når vi nu også skal gøre talentudvikling til en forretning. Muligvis har FC-Helsingør sagt, nej, men Helsingør kommune har et stadion og træningsbaner vi kan låne, hvis de ikke er optaget til anden side. For borgmesteren siger, at stadion er for alle.

Det lyder usandsynligt, at de amerikanske investorer ikke skulle have ment, at stadion og træningsbaner spørgsmålet, skal være afklaret, før man går videre.

Det rejser spørgsmålet om hvilken leje FC-Helsingør skal betale? Kommunen har før udtalt, at lejen skal udregnes som markedslejen. Det vil være naturligt, hvis der skal være mening i det hele, at FC-Helsingør lejer stadion og træningsbaner på årsbasis, og det skal vel være en tyvendedel af investeringen. Sådan cirka en fem seks millioner kr. om året. For det vil jo sikkert blive sådan ,at andres evt. brug af stadion skal rettes ind efter FC-Helsingørs behov.

Og mon ikke der har været sonderinger mellen FC-Helsingør og politikere om leje spørgsmålet?