29. maj 2020
#1379769
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holdninger forklædt som fakta ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holdninger forklædt som fakta ?
Debat Helsingør - 17. oktober 2019 kl. 09:46
Af Peter Kirkeby, Trykkerdammen, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Helsingør Dagblads leder den15. oktober har som den første, som jeg oplever det, udtrykt en politisk holdning, omkring Nej til kaj-initiativet?

arrow Læs også: Svar udbedes

Vi har set, at der er sendt politiske "trolde" ud, der har til opgave at rejse tvivl om initiativet - men det bestyrker jo blot vores bekymring, og oplevelsen af, at der allerede nu er nogle politiske aftaler, der knapt tåler dagens lys.

Den politiske tavshed er bekymrende og bestyrker jo på samme måde oplevelsen af, at vores bekymring er velbegrundet - en bekymring der er kommet tilstede gennem Dagbladets tidligere artikler om Havnebestyrelsens og Havnechefens ønske om en erhvervs-, industri- og krydstogtkaj.

Vores fælles bekymring og oplevelse af den omtalte kaj, blev udgangspunktet for at initiativgruppen mødtes og delte vores bekymring og den stigende forundring over hvordan havnebestyrelsen var kommet så langt i projektet: erhvervs-, industri- og krydstogtkaj.

Nu er det at de politiske trolde kommer på banen og herunder Dagbladets leder som fremturer med nogle interessante formuleringer, som f.eks. "holdninger forklædt som fakta"? - hvad ville være det modsatte? - holdninger forklædt i løgn? - vi er jo nødt til at formode, at ordlyden i referaterne er korrekt refererede?

De fakta som lederen omtaler, er jo refereret fra de af Havnebestyrelsen godkendte referater og som må formodes at refererer de aftaler og holdninger som de respektive politikere har været enige om?

Lederen forespørger blandt andet, "Skal vi nu ikke sikre os, at holdningerne og diskussionerne tages på et oplyst grundlag? - jo bestemt da, og det mener jeg da også at er tilfældet, når vi citerer referater fra Havnebestyrelsen samt avisartikler fra blandt andet Dagbladet.

Det kunne være ønskeligt, at lederen læser referaterne og belærer os bekymrede borgere, at vi tager så gruelig fejl og at havnebestyrelsen med anlæggelsen af en erhvervs-, industri- og krydstogt kaj, med den dermed øgede trafik af tunge køretøjer, på den i forvejen svært belastede Flynderborgvej og Kongevej, derigennem fastholder og styrker den politiske beslutning og overbevisning om, at Helsingør fortsat er en klimakommune.

Vi mangler fortsat politikernes standpunkt omkring en kaj - fakta som en journalist burde bekymre sig om - men måske er skribenten af lederen bedre informeret? Og den politiske holdning er: "hvis det er fakta, så benægter jeg fakta"?

arrow Borgerinddragelse i Helsingør?
17. oktober 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow Den politiske tavshed
16. oktober 2019 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:16
arrow Lad os nu få den sag i byrådet
15. oktober 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:41
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?