23. november 2020
Indtil videre har amerikansk kontrollerede FC Helsingør ikke betalt en krone for brugen af det nye stadion på Gl. Hellebækvej. Foto: Allan Nørregaard
Indtil videre har amerikansk kontrollerede FC Helsingør ikke betalt en krone for brugen af det nye stadion på Gl. Hellebækvej. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hemmeligstemplet lejeaftale for stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hemmeligstemplet lejeaftale for stadion
Debat Helsingør - 21. december 2019 kl. 20:06
Af Preben Kristiansen, Hellebæk

Debat:
Helsingør: I august måned var direktør i Helsingør Kommune Lars Rich ude med en ret detaljeret redegørelse om, hvordan kommunen havde regnet sig frem til, hvad FC Helsingør skulle betale for leje af stadion. Tallet, som blev nævnt - men ikke bekræftet af direktøren - var cirka 300.000 kroner årligt, og som Rich bemærkede, "FC Helsingør er jo en privat virksomhed, så de skal efter reglerne betale det, som stadion samlet koster i afskrivning af anlæg, drift og vedligeholdelse". Det tal, var vi mange, der ikke fattede. Med en byggesum på omkring 90 millioner kroner og årlige udgifter til el, vand og personale der må være i millionklassen, var vores vurdering, at den samlede årlige udgift for stadion må udgøre flere millioner kroner.

arrow Læs også: FC Helsingør får lov til at sælge stort banner på stadionet

Siden august har vi som borgere kun hørt, at der forhandledes med de amerikanske ejere af FC Helsingør. Nu har sagen de seneste uger så været gennem idrætsudvalget, økonomiudvalget og byrådet(16.12) - som LUKKET punkt! Hvad er det, som vi som borgere ikke måtte se og eventuelt kommentere før byrådet endelig afgjorde sagen? Vi taler om en sag af stor økonomisk betydning og en lang række spørgsmål rejser sig: Hvad blev den endelig udgift for anlæg af stadion med alle ekstraudgifterne og hvordan afskrives denne? Hvad er den samlede årlige drifts- og vedligeholdelsesudgift for stadion? Og endelig, hvordan har kommunen sikret sig, at det er FC Helsingør, der kommer til at betale for stadion - og ikke andre sportsområder eller de svage borgere?

Som byrådsmedlem Jens Bertram skarpsindigt plejer at sige, kan pengene jo kun bruges en gang. Det så vi senest demonstreret, da byrådet i budgetaftalen for 2020 afsatte 7 millioner kroner til yderligere en kunststofbane ved stadion, med den konsekvens, at Hellebæk, Hornbæk og Espergærde kan kigge langt ud i fremtiden efter bedre baneforhold.

arrow FC Helsingør vil sælge store reklamer på kommunens stadion
21. september 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 16:46
arrow DEBAT: Hvorfor skal FC Helsingør have penge for stadion-navnet
19. september 2020 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:31
arrow Styrelse skal igen se på stadion-støtte
16. september 2020 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:26
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?