15. juli 2020
Visiteringen til kommunens plejehjem er til debat.
Visiteringen til kommunens plejehjem er til debat.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har alle krav på en plejehjemsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har alle krav på en plejehjemsplads
Debat Helsingør - 17. januar 2019 kl. 16:02
Af Peter Kirkeby, Trykkerdammen, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Har alle krav på en plejehjemsplads ? Det er i Helsingør det store spørgsmål.

arrow Læs også: Ingen er blevet sigtet for trusler i Einar-sag

Borgmesteren i Helsingør har i årevis fremsat udsagn om, "at ældre skal blive i eget hjem længst muligt" - uagtet alder, svagelighed, ensomhed, utryghed, dårligt gående og nu, dette at være blind.. Du skal minimum opfylde følgende kriterier(citat Helsingør kommune):

o du har varig nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne og har behov for hjælp og støtte hele døgnet

o du kan ikke klare dig kun med dagtilbud eller aflastning

o du har behov for hjælp mere end otte gange i døgnet, eller du kan ikke være alene mellem besøgene. Eventuelle pårørende kan ikke varetage omsorgen mellem besøgene.

Den aktuelle historie omhandler én af byens økonomisk bedst stillede familier - som formentlig ligger politisk til højre for midten - sammen med borgmesteren - og derfor formentlig har stemt for lavere skatter, for at sikre egen større økonomisk frihed og økonomisk tryghed, blandt andet finansieret gennem lavere skatter.

Velfærdsdanmark er som bekendt finansieret gennem skatter, hvorfor færre skatteindtægter til stat og kommune naturligvis medfører færre og ringere velfærdsydelser - og det rammer hermed også den rigeste del af samfundet.

Det danske velfærdssamfund blev skabt ud fra ideen om et solidarisk samfund, hvor alle yder til fællesskabet og alle har lige muligheder og rettigheder - ud fra en forståelse af, at samfundet tager sig af svageste borgere - uanset økonomisk eller social status.

De liberalistisk indstillede borgerlige partier til højre for midten, herunder Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative(borgmesterens parti) i særdeleshed. har lykkedes med at skære i økonomien der financierer velfærdsdanmark - og det rammer naturligvis også de ældre - i alle samfundsgrupper, rig som fattig.

Einar Flintrup, i den aktuelle - nu offentlige sag - skal naturligvis, som alle ældre borgere i Danmark, der er i en lignende situation, være berettiget til en plejehjemsplads - det er blandt andet DET der betegnes som velfærd - og det er blandt andet det, vi med glæde betaler vores skatter til.

Husk det! - når vi om kort tid skal til stemmeurnerne!

arrow Kan vi være det bekendt ?
24. januar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:41
arrow Helt efter bogen
21. januar 2019 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:31
arrow Kommunen svigter de ældre
17. januar 2019 kl. 07:59 Opdateret: kl. 14:15
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?