20. oktober 2019
Jørgen Busch er medlem af integrationsrådet.
Jørgen Busch er medlem af integrationsrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt vi fik et integrationsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt vi fik et integrationsråd
Debat Helsingør - 06. december 2018 kl. 12:03
Af Jørgen Busch, Medlem af Integrationsrådet i Helsingør Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Så nåede nyheden om paradigma-skift os. Flere hjemsendelser, fokus på midlertidighed, hjemsendelse frem for integration og selvforsørgelses- og hjemsendelsesprogram. Der laves et nyt udrejsecenter på en ø for de værste kriminelle udviste udlændinge.

Loft over antallet af familiesammenføringer. Afskaffelse af flygtninges retskrav på en permanent bolig.

Udover at nogen begejstres over disse »stramninger«, skal vi ikke glemme kommunens stadig store integrationspligt for nydanskere og langtfra færdiggjorte arbejde med integrationsområdet for de nydanskere, som nu er blevet en betydende del af det danske samfund.

Snuden må således holdes i sporet for en række vigtige kommunale integrationsopgaver for nydanskere, som stadigvæk skal løses indenfor social- og beskæftigelsesområdet, børne- og uddannelsesområdet, de boligsociale helhedsplaner, foreningslivet samt erhvervs- og industriområdet.

Jeg skal fremhæve jobcenterindsatsen for nydanskere, at gøre de unge nydanskere uddannelsesparate til ungdomsuddannelserne, arbejdet med den forberedende grunduddannelser, arbejdet med sprogstøtte, arbejdet med kvalitet og at hæve niveauet i skolerne, arbejdet i klubtilbudene Tetriz og Cube, arbejdet i SSP, arbejdet i de udsatte boligområder og arbejdet med de boligsociale helhedsplaner, i foreningslivet, idrætsprojekter for at få nydanskere med, arbejdet for de ældre nydanskere og indsatsen i erhvervslivet.

Derfor glæder jeg mig meget over at vi fik et Integrationsråd. Fik nogle gode repræsentanter fra den nydanske gruppe med Carol Krogstrup og Azad Kanat som formandskab, og at vi udover de gode råd, skal have forventningsafstemning, input til rådets arbejde og kreative og innovative dialogmøder med Social- og beskæftigelsesudvalget og Børne- og uddannelsesudvalget i Helsingør Kommune.