21. november 2018
Personaleudskiftningen i kommunen er blandt andet stor i hjemmepleje og på plejehjem.
Personaleudskiftningen i kommunen er blandt andet stor i hjemmepleje og på plejehjem.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frigiv kommunens ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frigiv kommunens ansatte
Debat Helsingør - 21. oktober 2017 kl. 08:33
Af Søren Ramussen, byrådskandidat, Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Et spøgelse går gennem kommunens forskellige forvaltninger og enheder. Navnet på det er New Public Management (NPM). Det kræver total lydighed og tavshed udadtil af de ansatte, og hæmmer i den grad gode ideer og innovation. Ind ad til bliver arbejdsmiljøet forpestet af et utal af kontroller og måltal, og en faglig dialog mellem de ansatte bliver ikke prioriteret. Styreformen er top-down i en grad så det fratager den enkelte medarbejder gejst og arbejdslyst og den hører i virkeligheden mere hjemme på en fabrik i 1917 end på en moderne offentlig arbejdsplads i 2017.

Personale omsætningen i Helsingør Kommune er alarmerende stor : 22,7 procent af kommunens medarbejdere valgte at »søge nye udfordringer«, som det hedder i NPM sprog, i perioden fra maj 2016 til maj 2017. Altså næsten en fjerdedel af kommunens 5000 medarbejdere! Syge fraværet er i samme periode svagt faldende fra 5,3 procent til 4,4 procent, men spørgsmålet er hvordan man har nået det...måske med en »håndholdt og robust indsats« (igen NPM sprog) overfor den sygemeldte medarbejder, hvilket måske kan forklare den store personale omsætning.

Vi må erkende at vi er nået til vejs ende med dette håbløse og rigide styrings system. Løsningen må være, at vi som fri kommune iværksætter forsøg med at afskaffe NPM og frigiver medarbejdernes kompetencer og faglighed til glæde for dem selv og kommunens indbyggere.

.