17. januar 2019
Helsingør Rådhus.
Helsingør Rådhus.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvaltning efter forgodtbefindende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltning efter forgodtbefindende
Debat Helsingør - 09. maj 2018 kl. 07:58
Af Ulla Kokfelt, Formand for Nye Borgerlige Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Det er ejendommeligt og trist at være vidne til det svigt, forældre til handicappede børn er udsat for i Helsingør Kommune. Sidste år behandlede Ankestyrelsen hele 53 klagesager på børnehandicapområdet og der blev fundet fejl i 64%, hvilket er en meget dårlig statistik sammenlignet med andre kommuner.

En mor skrev for nyligt til mig: »Jeg oplever, at det ikke er vores børns handicap der ødelægger os forældre. Det er desværre alle kampene med det system der skulle hjælpe og støtte os, der ender med at ødelægge vores helbred og på sigt vores tilknytning til arbejdsmarkedet. Når vi forældre presses, er det sværere for os at hjælpe vores børn. Børn med handicap kan, med den rigtige støtte, vokse op og bidrage til samfundet. F.eks. er nogle mennesker med autisme i stand til at løse højt specialiserede arbejdsopgaver. Det er dårlig samfundsøkonomi på alle mulige måder, at spare på hjælpen til forældrene.«

Dette gjorde stort indtryk, og bekræftede den opfattelse jeg efterhånden har dannet mig af tingenes tilstand på handicapområdet i Helsingør Kommune. Det er et forfærdeligt spild af gode menneskelige ressourcer, når man slider familier ned på denne måde.

Hvad sker der egentlig i kommunen? Hvordan kan det stå så slemt til? Mangler der kompetencer? Er det viljen den er gal med? Eller er man bare ligeglad?

For et spørgsmål om penge kan det umuligt være. Handlede det om penge, ville der ikke være råd til hverken talende skraldespande, foldecykler eller koncertarrangementer med falmede rockstjerner for hele byrådet, deres familier og en masse samfundsspidser. Der ville heller ikke være råd til et nyt stadion og afholdelse af særvalg for udlændinge til integrationsråd med eget budget. Og der ville overhovedet heller ikke være råd til at have udlændinge på offentlig forsørgelse. Vel?