21. august 2019
Foto fra et tidligere borgermøde i Helsingør Hallen.
Foto fra et tidligere borgermøde i Helsingør Hallen.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemødet mangler et aktuelt emne mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemødet mangler et aktuelt emne mere
Debat Helsingør - 19. februar 2019 kl. 10:44
Af Erik Stubtoft, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er forhåbentlig en god og bæredygtig ide med at holde et Folkemøde, som Helsingør kommune på lørdag indbyder alle kommunens borgere til at deltage i. Enten ved fysisk at være tilstede i Helsingør-Hallen eller på anden måde bidrage med indlæg til de syv hovedtemaer, der er dagens emner. Emner som tilsammen skal danne grundlag for en vision for kommunen frem til 2030.

arrow Læs også: Se billederne: Folkemøde så ti år frem

Ideen med et Folkemøde kommer fra det nedsatte udvalg, som beskæftiger sig med at styrke og forny borgernes inddragelse i debatter, der vedrører kommunale forhold. Måske har udvalget skelet lidt til den bornholmske succes med et årligt Folkemøde. Hvis det er tilfældet, så tak for det.

Måske kan et Folkemøde i Helsingør tænkes at blive en årlig begivenhed. Naturligvis ikke for at debattere vision hvert år. Men der vil garanteret være politiske og samfundsmæssige emner, der kan bære et Folkemøde. Blot en tanke som andre helt sikkert også har tænkt.

Folkemødet om Vision 2030 har som sagt syv vigtige emner på dahsordenen. Ikke et af dem er det overflødigt at få drøftet grundigt igennem. Når dagen er slut er visionsdebatten jo ikke slut. Både politikere og borgerne har brug for at kende udfaldet af Folkemødets debatter. Det vil der fortsat være debat om. Om ikke andet når politikerne i løbet af det kommende år vil komme ud med det resultat, som de er kommet frem til.

Jeg ærgrer mig dog lidt over, at et af de emner, der virkelig kan skabe debat kommune og borgere imellem - og borgerne imellem - ikke er kommet med i visionsoplægget. Det er i bredeste forstand ældrepolitik. Ikke alene er ældrepolitik noget som er virkelig afgørende for de ca. 18-19.000 borgere i Helsingør kommune, der i dag er 60 år og derover. Men også for de tusindvis helsingoranere, som runder pensionistalderen i de kommende år.

Hvordan skal forholdet være for dem/os i vores kommune frem til 2030? Hjemmepleje? Plejehjemspladser. Alderdom i eget/egnet hjem? Sundhedspleje? Rekreation? Sygehusindlæggelse? Livskvalitet? Fritidsmuligheder? Offentlig transport? Økonomi? Ensomhed? Forholdene for pårørende? Osv. Osv.

Det er klart, at ikke alt kan komme under luppen på et Folkemøde. Men ældrepolitik er altså vigtig - og kan selvsagt ikke gå i glemmebogen. Så måske skal emnet være på dagsordenen, hvis ideen med Folkemødet kan/skal fortsætte. Ældrepolitik er ikke alene de ældres ansvar. Det er alle kommunens borgeres ansvar at få gennemdrøftet dette vigtige emne grundigt.

arrow Folkemødet lørdag er for hele familien
22. februar 2019 kl. 07:14 Opdateret: kl. 14:39
arrow Folkemøde skal sætte gang i Vision 2030
22. januar 2019 kl. 03:58 Opdateret: kl. 14:39
arrow Helsingørs ungeråd satte dagsorden på Kulturmødet på Mors
27. august 2018 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20