18. december 2017
VUC på Bøgehøjgaard er der næppe opbakning til.
VUC på Bøgehøjgaard er der næppe opbakning til.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyt VUC til Hornbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyt VUC til Hornbæk
Debat Helsingør - 08. marts 2017 kl. 20:23
Af Rolf Vallebo Thorngaard, Sommervej, Hornbæk, borgmesterkandidat
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Fra min side burde Svingelport bruges langt bedre, end det for nuværende er tilfældet. Gode råd er dyre. En kanyle fra en pensioneret dyrlæge i Byrådet, indeholder et skur af en intetsigende bygning i fjerde sals højde på 3400 kvadratmetrer, hvor der i en omkreds af betragtningsafstand, findes ren nostalgi i arkitektonisk og bevaringsværdigt byggeri. Et skur, og bevaringsværdigt byggeri, kan næppe klones !

arrow Læs også: Flyt VUC til Kongevejens Skole

Det gælder også i tilfældet med Svingelport. Hvad skal vi så gøre med Svingelport ? Man kunne for eksempel lave den gamle brandstation til en turistattraktion, der kunne huse velholdte eksemplarer af brandslukningskøretøjer igennem tiden, sammen med en historie af brandvæsenet i Helsingør Kommune. De nuværende bygninger bør fremstår i original stand, og kunne som sagtens gennemgå en renovering med udskiftning af rådne brædder, tagrender, vinduer og så videre.

Flere politikere har tidligere udtalt, at det skandaleramte Bycenter - som jeg agter at lukke, hvis jeg bliver borgmester - på ingen måde klæder Helsingørs indre by. Hvorfor de samme politikere er ivrige efter et endnu grimmere byggeri, ved siden af nostalgiske bygninger på Svingelport, er mig fuldstændig uforståeligt.

Et nyt HF / VUC, skal ikke nødvendigvis placeres i postnummer 3000. Der bør findes andre ledige byggegrunde i Helsingør Kommune, som passer bedre ind til denne opgave. En placering af en bygning på 3400 kvadratmeter kunne på sigt også skabe aktivitet i andre byer, som hører under Helsingør Kommune. Måske grunden på Holmegårdsvej, hvor det nuværende Bøgehøjgaard Plejehjem har til huse, er langt bedre til formålet?

På dette sted, er der uhindret adgang til offentlige transportmuligheder. Bussen har fast holdeplads foran Bøgehøjgaard, og toget tager 21 minutter fra Helsingør til Karinebæk - det kan næppe gøres hurtigere i bil.

arrow Stort flertal sikrer HF & VUC-campus
28. oktober 2016 kl. 04:06 Opdateret: kl. 20:26
arrow Hvordan sikrer man sig en bys historiske kvaliteter ?
27. oktober 2016 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:56
arrow Svingelport-plan tager hensyn til VUC-projekt
07. oktober 2016 kl. 04:11 Opdateret: kl. 13:06