14. juli 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et historiemisvisende vejskilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et historiemisvisende vejskilt
Debat Helsingør - 11. november 2019 kl. 10:42
Af Erik Stubtoft, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Multiministeren og forhenværende folketingsmedlem, Erling Jensen, fik forleden bogstaveligt talt slået sit navn fast. Han fik ved et festligt arrangement velfortjent en vej opkaldt efter sig: Erling Jensens Vej.

arrow Læs også: Video: Socialdemokratiets problemknuser brød sig ikke om statuer og vejnavne

Helsingør kommune har meget at takke Erling Jensen for. Det kvitterede Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, for i en tale ved arrangementet, da hun omtalte de projekter, som byens skibsværft havde gavn af og uden hvilke værftet formentlig havde fået en kortere levetid end det blev til.

Arbejderbevægelsen har meget at takke Erling Jensen for. Det fortalte tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen om og supplerede det med omtale af Erling Jensens dejlige bramfrie udtalelser og glade sind.

LO-skolen har meget takke for Erling Jensen for. Det fortalte formanden for FH, det tidligere LO, Lizette Ringgaard, begejstret om. Erling Jensen kom med i LO-udvalget, som forberedte opførelsen af Lo-skolen, ja han var den førende kraft for, at LO-skolen kom til Helsingør. Oven i det blev han LO-skolens første forstander.

Derfor et det totalt misvisende og historieforvridende, når vejskiltet til den nye Erling Jensens Vej omtaler Erling Jensen som initiativtager til Konventum, der er navnet på det sted, der tidligere hed LO-skolen. Der var end ikke tænkt på Konventum, mens Erling Jensen levede.

Hvem der har ansvaret for vejskiltets fortælling, ved jeg ikke. Mange borgere i Helsingør, tusindvis af kursister, som fra starten i 1969 har besøgt LO-skolen, socialdemokrater og fagforeningsaktive landet over, må undre sig.

For de børn og unge, der i fremtiden på vej til ny uddannelse på LO-skolen, vil kunne læse sig til, at manden som har lagt navn til Erling Jensens Vej, vil der rejse sig et stort spørgsmålstegn: Hvem har dog tilladt et historieforklarende vejskilt at være så historiemisvisende?

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?