12. december 2017
Plejehjemmet Grønnehaven er et af de kommunale plejehjem, som skal "effektiviseres" de kommende år.
Plejehjemmet Grønnehaven er et af de kommunale plejehjem, som skal "effektiviseres" de kommende år.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er ledelsen af plejehjemmene uduelige ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er ledelsen af plejehjemmene uduelige ?
Debat Helsingør - 11. oktober 2017 kl. 21:47
Af Jørgen Bodilsen og Karin Claudia Steinberg, byrådskandidater for Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Ved det forrige budgetforlig 17 skulle hvert plejehjem effektivisere for 500.000 kr. Ved dette års budgetforlig er der yderlige effektiviseringer og et nyt udtryk "ressourcespild", skal fjernes. De konservative politikers manglende forståelse for plejehjemmene kommer klart til udtryk, når de sammenligner plejehjemmene med private virksomheder. Når de kan effektivisere kan et plejehjem også. En privat virksomhed fremstiller jo et eller andet, der på grund af pris og kvalitet skal kunne sælges. Men et plejehjem jo skal sikre god livskvalitet for beboerne, som det er svært at måle kvaliteten af.

Uanset om man kalder det effektiviseringer eller "ressourcespild" betydet det færre penge til det enkelte plejehjem. Og det kommer til at betyde færre hænder på plejehjemmet. Når politikere mener, der kan effektiviseres inden for plejesektoren, er det jo også udtryk, for at man må finde ledelsen på plejehjemmene uduelige og ikke er dygtige nok, når der kan effektiveres og dermed fyres ansatte, uden det går ud over livskvaliteten for beboerne.

Den iver efter at klare kommunens økonomi ved at kræve konstante effektiviseringer/besparelser er måske en af grundene til at, der nu er omkring 50 ubesatte stillinger inden for ældre området og kommunekassen er ved at blive tomt for udgifter til vikarbureauer.