24. august 2019
Bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl(K), prøver drikkevandet,
Bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl(K), prøver drikkevandet,
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er der nitrat i vand fra Forsyning Helsingør ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er der nitrat i vand fra Forsyning Helsingør ?
Debat Helsingør - 16. februar 2019 kl. 06:55
Af Erik Stubtoft, Snekkersten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det stigende indhold af nitrat i grundvandet hænger sammen med, at der er kommet mere kvælstof på markerne, skriver Danmarks Naturfredningsforening. Med Landbrugspakken i 2016 blev det tilladt for landmændene at sprede mere gødning. Det kan påvirke kvaliteten af drikkevandet for mange danskere og risikoen for at fremkalde kræft.

Hvordan ser det ud med vand fra Forsyning Helsingør? Er der nitrat i det vand, vi får ud af vandhanerne i Helsingør? Er der mon en orientering om det på vej til brugerne fra FHs ledelse - eller stikker de bare hovedet i busken? Så kan brugerne bare stå tilbage med ubesvarede spørgsmål?

Det burde ellers være en fornem opgave for de politiske bestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingørs bestyrelse at sikre en orientering til borgerne om det fra den faglige ledelse.

I stedet må vi så forvente, at de to forbrugervalgte medlemmer af FHs vandbestyrelse tager affære og sikrer, at FHs ledelse orienterer brugerne om noget så vigtigt som dette.

Forespurgt om det fortæller Jørgen E. Hansen (forbrugervalgt bestyrelsesmedlem i FH Vand og Spildevand), at han har bedt om et punkt på dagsordenen til næste møde i bestyrelsen på baggrund af en artikel i "Ingeniøren", som han normalt opfatter som et seriøst fagblad.