22. oktober 2019
Hvorfor bliver det stadig flere ældre ikke tænkt ind i udviklingen af Espergærdes erhvervsområde til en ny bydel?, spørger skribenten.
Hvorfor bliver det stadig flere ældre ikke tænkt ind i udviklingen af Espergærdes erhvervsområde til en ny bydel?, spørger skribenten.
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig sker der noget nyt fælleskommunalt på ældreområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig sker der noget nyt fælleskommunalt på ældreområdet
Debat Helsingør - 03. april 2019 kl. 15:51
Af Jens Kirkegaard, medlem af Seniorrådet i Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Frem mod 2030 stiger antallet af borgere i Danmark over 80 år med hele 69 pct. Det betyder, at de ældre kommer til at lægge beslag på flere ressourcer i kommunerne, almenpraksis og på sygehusene. Samtidig står kommunerne i den situation at de ikke har kvalificeret personale til de stigende opgaver på ældreområdet, fordi store medarbejderårgange går på pension, og fordi optaget på uddannelserne har været faldende. Alene i Helsingør er manglen i dag 80 personer.

Derfor har KL udarbejdet debatoplægget "Hvad er et godt ældreliv?", som KL's Sundheds- og Ældreudvalg de kommende måneder vil debattere med lokalpolitikere over hele landet.

Derfor kunne vi i Helsingør allerede nu begynde en offentlig diskussion i Dagbladet og Amtsavisen. Hvordan kan kommunen i samarbejde med andre aktører i samfundet bidrage til, at borgere kan leve et værdigt og selvstændigt ældreliv, hvor kommunen spiller op til de mange forskellige ældregrupper, Bl.a. gennem en mere offensiv boligplanlægning.

Et svar fra Helsingør til KL kunne derfor være:

"I Helsingør kommune vil vi gennem en avanceret boligplanlægning, sikre, at forskellige ældregrupper bibeholder og forbedrer deres funktionsevne og helbredstilstand så længe som mulig?"

For at vi sammen i Helsingør, kan få skabt de gode eksempler, for at kunne inspirere hinanden, og taget de vigtige diskussioner om forskellige konkrete bud på, hvordan vi sikrer en værdig ældrepleje og en god boligpolitik i årene fremover,

Tænk hvis vi fra Helsingør, kunne sige til KL, at i Helsingør vil vi samme med BL og andre lokale organisationer arbejde praktisk på opgaven således at vi sammen får mange forskellige boligeksempler på bordet, og for at kunne inspirere hinanden i hverdage i de forskellige bysamfund.

Det skal ikke være som hidtil, at i Helsingør er det kun private investorer og developer, der samme med byrådsflertallet på 13, skal kunne sætte kvalitetsmål på vore boliger og livskvaliteter i den tredie alder.

Målet må være at vi i stedet får et samlet byråd, der er blevet lydhør overfor de mange muligheder og dermed vil kunne medvirke til et fremtidigt godt ældreliv.

Eksempelvis kan realiseringen af det nedslidte erhvervsområde, Espergærde Vest, ske med langt mere præcise kommunale kvalitetsmål.