22. maj 2019
Allan Berg Mortensen(EL)
Allan Berg Mortensen(EL)
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er ingen skam at blive væk, når man ikke er inviteret.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ingen skam at blive væk, når man ikke er inviteret.
Opdateret 10. august 2018 kl. 13:31
Debat Helsingør - 10. august 2018 kl. 11:12
Af Allan Berg Mortensen, byrådsmedlem, Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Enhedslisten har siddet i Helsingør byråd siden 2006. I alle årene er vi, og alle andre partier, blevet inviteret med til budgetforhandlingerne. I alt har vi været med til forhandlingerne 12 gange og 4 af gangene endte det med at vi var med i budgetforliget. To gange mens Per Tærsbøl var borgmester og to gange mens Johannes Hecht var borgmester.

I forhold til budgetlægningen for 2019, kan jeg i Helsingør Dagblad læse, at det tager Konservative, Socialdemokraterne, Radikale, Venstre og SF sig af. Ifølge Dagbladet forhandler lederne af nævnte partier i disse dage om budgettet.

Enhedslisten, Lokaldemokraterne og Dansk Folkeparti er ikke inviteret med. 20 % af byrådet og dermed af vælgernes stemmer, bliver ikke inddraget i budgetlægningen for 2019.

I de 12 budgetforhandlinger Enhedslisten har deltaget i, har det fungeret således at alle partier var inviteret, og at nogle partier, under forhandlingerne, meldte sig ud, fordi resultatet var for langt fra partiets politik, til at partiet kunne stå inde for det. Venstre, konservative, Enhedslisten, SF og Lokaldemokraterne har på skift meldt sig ud, eller deltaget i budgetforliget men alle deltog i de indledende forhandlinger. De partier der meldte sig ud af forhandlingerne, var velkomne tilbage til forhandlingerne året efter.

Denne positive tilgang til lokaldemokratiet er åbenbart slut. Nu er det de partier der deltog i forsommerens nedskæringer af 2018 budgettet der er inviterede.

I Helsingør Dagblad, 09.08.2018 udtaler borgmester Benedikte Kiær, at såfremt Enhedslisten har fortrudt at vi ikke deltog i forsommerens nedskæringer, skal vi være velkomne til at deltage i budgetforhandlingerne for 2019.

For det første har vi ikke fortrudt men derudover er det vel lidt svært at omgøre afstemningen i juni!

D. 31. august 2018 er byrådet inviteret til budgetforhandlingsseminar på Marienlyst. Seminaret er reduceret til at være fra kl. 08.00 til kl. 14.00. Det tyder på at der ikke skal forhandles men at resultatet af forhandlingerne skal fremlægges for resten af byrådet. Hvis det er tilfældet vil jeg gerne spørge Borgmester Benedikte Kiær om det giver mening at Enhedslisten, Lokaldemokraterne og Dansk Folkeparti møder op til budgetforhandlingsseminaret? I kan jo bare sende os regnearket og teksten med de pæne ord.

Det er trist at budgetforhandlingerne for 2019 behandles på denne måde. Enhedslisten håber at det er en enlig svale og at samtlige partier inviteres til budgetforhandlingerne for 2020.