22. november 2017
Nordre Strandvej er en af de farlige veje for kommunens cyklister, mener læseren.
Nordre Strandvej er en af de farlige veje for kommunens cyklister, mener læseren.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er farligt at cykle i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er farligt at cykle i Helsingør
Debat Helsingør - 13. september 2017 kl. 08:30
Af Per Johansson, Sct. Olaigade, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT
HElsingør: Det er for farligt at cykle i Helsingør Kommune, og nogen er nødt til at sætte fokus på problemet! Alt for mange steder er der så dårligt udsyn for cyklister, at det er med livet som indsats, at de kommer omkring i byen. Her taler jeg om, at oversigtsforholdene, som Vejdirektoratet kalder det, er for ringe. For nylig blev der lagt en video op på Ekstra Bladets hjemmeside, hvor to borgere kom i karambolage med hinanden på Nordre Strandvej i Helsingør. Cyklisten, der kørte sydpå ad cykelstien mod Helsingør, kunne ikke se bilisten, der var på vej ud af sin

indkørsel. Bilisten havde heller ingen mulighed for at se cyklisten, da afstanden fra hans udkørsel til cykelstien er minimal. Derfor var cyklisten tæt på at komme rigtig galt af sted.

At loven er helt klar omkring hvem, der var blevet straffet, hvis der var sket en ulykke, hjælper ikke på på det grundlæggende problem, sagen drejede sig om: for dårlige oversigtsforhold var nær ved at sende en mand på hospitalet og én i retten.

Nordre Strandvej er ikke det eneste sted i kommunen hvor cyklister lever livet farligt, fordi udsynet i trafikken er for ringe. Det er det også i rigtig mange vejkryds, og den går altså ikke længere. Kommunen bliver nødt til at kortlægge de farlige kryds og udkørsler. Man kan ikke

fjerne alt, som skader oversigtsforholdene. I stedet kan man lave fartdæmpning på cykelstier dér, hvor det er farligt at færdes, eksempelvis i områder med vejkryds og udkørsler som den i eksemplet fra Nordre Strandvej.

På den måde kan cyklister og knallertkørere blive opmærksomme på faren og sætte farten ned. Bilisten vil få bedre mulighed for at se de tohjulede trafikanter i tide, og flere ulykker vil kunne undgås.

Det håber jeg, at de folkevalgte nede i Stengade 59, vil tage til sig!