8. marts 2021
Lad os få klare signaler fra partier og kandidater om, hvad de mener. Foto: Andreas Norrie
Lad os få klare signaler fra partier og kandidater om, hvad de mener. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi ønsker en god valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi ønsker en god valgkamp
Debat Helsingør - 15. januar 2021 kl. 06:34
Af Niels Bloch Jespersen, Jørgen E. Hansen og Erik Stubtoft, Socialdemokrater, Helsingør.

Om ca. 10 måneder skal vi til urnerne for at stemme. Denne gang gælder det, hvem der skal sidde i Byrådet, hvilke politiske partier, der får hvor mange mandater. Sidst men ikke mindst gælder det, hvem der skal vælges til borgmester.

arrow Læs også: Medlemmerne har talt: Horn stryger ind på anden pladsen

Til det kommende valg i Helsingør ser det ud til, at der kan blive rigelig med spænding. Både om borgmesterposten, om antallet af mandater og om der kommer nye partier ind i Byrådet. Det vil vi tænke mere over i den kommmende tid.

Som vælgere til kommunevalget ser vi også med spænding på, hvor den kommende valgkamp kommer til at foregå. Vi har jo som borgere krav på at få oplyst så meget som muligt, der kan hjælpe hver enkelt af os til at finde ud af, hvor vores personlige kryds skal sættes på stemmesedlen.

Vi ser for os, at partierne vil være tilstede med deres kandidater uden for bycentret, i Stengade, Bjergegade og Stjernegade. Det foregår jo ikke mere på Axeltorv, fordi der stort set vil være tomt i november måned. Men de mange kandidater må meget gerne fylde byens handelsgader med deres plakater, brochurer, taler og andre festlige indslag.

Når det drejer sig om valgkampens ordkrig er vi sikre på, at alle lokale medier som aviser, radio- og tv-stationer vil være superaktive. Debatten mellem kandidaterne indbyrdes og med vælgerne vil i hovedtræk handle om de politiske emner. Her taler man med hinanden om politik. I disse medier foregår debatten ordentligt - og som hovedregel rimeligt sagligt.

Vi tror også, at debatten i lang tid op til valget i november, vil foregå på de sociale medier, vel først og fremmest på facebook, men naturligvis også andre sociale medier.

Vi ønsker sådan, at den forestående valgdebat vil kunne give klare signaler fra partierne og deres kandidater om, hvad de mener. De mange især unge nye vælgere til dette valg har - ligesom alle vi andre - brug for politiske forslag og argumenter, som er holdbare. Ikke vrede personangreb og anden nedgørelse af dem, der mener noget andet.

arrow DEBAT: Gode forslag er ikke løfter
04. februar 2021 kl. 07:24 Opdateret: kl. 14:50
arrow Venstre er klar med de første ni kandidater til kommunalvalget
31. januar 2021 kl. 04:27 Opdateret: kl. 13:38
arrow 16 kandidater har meldt sig hos Socialdemokraterne
22. januar 2021 kl. 03:54 Opdateret: kl. 10:00
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?