31. juli 2021
Veteranmarch i Helsingør.
Veteranmarch i Helsingør.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Veteranpolitik vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Veteranpolitik vedtaget
Debat Helsingør - 02. juni 2021 kl. 07:03
Af Marlene Harpsøe, 2. viceborgmester (DF), Formand for Social- og beskæftigelsesudvalget

I Helsingør kommune har vi arbejdet med at udarbejde en veteranpolitik. Mange danske soldater udsendes til verdens brændpunkter. Nogle kommer hjem med ar på sjæl og krop. I Dansk Folkeparti mener vi, at det er vigtigt, at kommunen stiller op med den rigtige hjælp både til veteranen og dennes familie. Der skal en helhedsorienteret indsats til, og her kan en veterankoordinator være behjælpelig med at samle og koordinere indsatsen, så det ikke er veteranen selv, der skal finde rundt i et komplekst offentligt system. I Dansk Folkeparti er vi glade for, at der også var opbakning fra byrådet til at etablere denne koordinatorfunktion.

Vi har ligeledes haft veteranpolitikken i høring, bl.a. i Handicaprådet og hos VeteranSupport.dk. Vi har indarbejdet flere af deres bemærkninger i den nye veteranpolitik.

Det er også vigtigt for os i Dansk Folkeparti, at vores lokale veteranforening sikres nogle gode lokaler. Kommunen er i fuld gang med at finde et egnet sted. Jeg håber, at det snart falder på plads, så de kan få et lokalt sted at mødes og holde møder samt andre arrangementer.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?