<
24. juni 2021
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Udligningsreform min bare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Udligningsreform min bare
Debat Helsingør - 24. februar 2020 kl. 10:12
Af Rune Oliver Christensen, suppleant til Helsingør byråd for Dansk Folkeparti

Debat
Står det til den socialdemokratiske regering, så skal Helsingør kommune betale op mod 23 millioner kroner ekstra til udligningsreformen. Så mange penge, vil med alt sandsynlighed ramme både vores ældre og andre vigtige dele af den kommunale velfærd.

arrow Læs også: DEBAT: Hvad med kommunens økonomi næste år?

23 millioner svare til 2/3 dele af det en kommune som f.eks. Ishøj får ud af udligningsreformen. Og bliver vi et øjeblik ved Ishøj, så ser vi samtidig, at 41 procent af borgerne der, er indvandrere eller efterkommere. For mig tegner der sig et tydeligt billede, når vi kigger på de hovedstadskommuner, der modtager penge fra udligningsreformen. Vi taler om kommuner med mange sociale problemer, der hænger sammen med en høj procent af borgere med indvandrerbaggrund. Foruden Ishøj, så er der bl.a. også Brøndby og Albertslund, med henholdsvis 33 procent og 28 procent borgere med indvandrebaggrund.

Endnu engang skal danskerne finansiere indvandringen, massevis af mislykkede integrationsprojekter og jeg kunne fylde sider med dårlige økonomiske prioriteringer. Fælles for disse prioriteringer er, at det hver gang rammer velfærden og dermed også vores ældre borgere. Man kan jo spørge sig selv, om hvem det er den socialdemokratiske regering, forsøger at være solidariske overfor? For det er i hvert fald ikke overfor danskerne.

arrow Skal af med millioner i udligning: Borgmester er uforstående
05. maj 2020 kl. 14:41 Opdateret: kl. 14:41
arrow DEBAT: Fra objektive data til politisk ideologi
05. marts 2020 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:55
arrow Enigt byråd bag udlignings-opråb
25. februar 2020 kl. 03:57 Opdateret: kl. 20:26
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?