10. august 2020
Hvem husker ikke luftkastellet om en krydstogtkaj?
Hvem husker ikke luftkastellet om en krydstogtkaj?
Foto: Illustration: Cowi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tyndbenet havnebestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tyndbenet havnebestyrelse
Debat Helsingør - 07. juli 2020 kl. 06:05
Af Erik Rasmussen, Trykkerdammen, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ganske vist, for det står skrevet i et lokalt dagblad: Havebestyrelsen er noget tyndbenet. Og det er ikke en hvem som helst, der fremsætter disse kloge ord. Det er nemlig Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, der er kommet på banen.

For de borgere, der var en del af "nej-til-kaj" kampagnen er der så absolut ikke nogen nyhed i borgmesterens konstatering.

Gennem hele kampagnens forløb har gruppen gang på gang fremført, at havnebestyrelsen blot var en gruppe politikere, der uden kritisk sans fulgte havnechefens vilde planer.

Hvem husker ikke luftkastellet i form af en krydstogt/multikaj, der faldt til jorden med et brag!

Som om det ikke er nok ønsker borgmesteren, hvad hun kalder en anderledes sammensat bestyrelse, der vil give havnechef Jesper Schrøder et ordentligt med- og modspil.

Så er det, at man i første omgang tager hatten af for borgmesterens initiativ, men som følger en tilkendegivelse, der kun kan give anledning til panderynken:

Bestyrelsen har bedt havneadministrationen komme med et forslag, hvor der stadig sidder et flertal af politikere i bestyrelsen, men hvor der også er repræsenteret flere fagfolk med forskellige kompetencer.

Hvordan i al verden kan man komme på den vanvittige tanke at lade havnechefen stå i spidsen for udarbejdelse af ovennævnte forslag?

Har bestyrelsen ikke lært af det eklatante nederlag i krydstogtkaj-sagen efter at de blindt havde lyttet til havechef Jesper Schrøders "visioner?

Har man ikke fornemmet, at der er lygter, der blinker rødt?

Det er et grimt at nævne ordet magtfuldkommenhed, men det svæver omkring en, når man samtidig kan læse, at "magteliten" vil give endnu en dispensation til at der losses flis på Kongekajen.

Tør man håbe på, at en ny gruppe borgere tager skeen i den anden hånd og fortæller borgmester Benedikte Kiær, at nu går den altså ikke længere?

Vi står snart overfor et valg til kommunalbestyrelsen.

Socialdemokraterne vil uden tvivl gå efter borgmesterposten.

En fornyelse er i allerhøjeste grad ønskværdig, men skal partiets planer blive til virkelighed, er det på tide, at Socialdemokratiet frigør sig fra at være halevedhæng til den konservative borgmester.

Tiden kan meget vel være ved at rinde ud, men forhåbentlig vil partiets bagland overbevise bl.a. Claus Christoffersen om, at nu skal der træffes visionære beslutninger til gavn for renæssancebyen Helsingør og dens borgere og erhvervsliv.

Se nu at komme i kamphumør!!!

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?