17. januar 2021
Husk også på Tikøb, når man laver trafiksikkerhedstiltag, lyder opfordringen til Byrådet.
Husk også på Tikøb, når man laver trafiksikkerhedstiltag, lyder opfordringen til Byrådet.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Trafiksikkerhed - Hornbækvej - Tikøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Trafiksikkerhed - Hornbækvej - Tikøb
Debat Helsingør - 20. maj 2020 kl. 16:05
Af Knud Mogensen, Tikøbborger ,1. Stedfortræder I Helsingør byråd for Radikale Venstre

Det stykke af Hornbækvejen, der skære igennem Tikøb, samt T-krydset ved Harreshøjvej, skal med i den næste runde af Helsingør Kommunes investeringer i trafiksikkerhed.

arrow Læs også: Midt i en coronatid: Færre trafikulykker

Nu hvor der er givet mulighed for at dispensere for anlægsloftet, mener jeg, det er vigtigt, at Byrådet også tager denne del af Hornbækvejen med i prioriteringen af den kommunale trafikinvestering. Det er et farligt vejstykke, og som I husker skete der sidste år i juni måned en alvorlig trafikulykke i T-krydset.

Denne strækning ligger nok i Top-3 over de mest trafikerede veje i kommunen, og det faktum, at der kører rigtig mange biler med høj hastighed her, vil det være på sin plads at tage det med ved næste budgetforhandling.

Hastigheden er generelt et stort problem, specielt udenfor de mest trafikerede tidspunkter. Der er stort set ingen skiltning, der viser, at bilisterne er på vej ind i en by, når man kommer fra motorvejen imod Hornbæk.

Der kan arbejdes med flere "billige" løsninger. Der kan opsættes nye byskilte, som dem der er på strandvejen, når man køre ind i Hornbæk. Derudover kunne de "nye" byskilte flyttes længere ned imod Kvistgårdsvej, så de bilister, der kommer fra motorvejen, bliver gjort opmærksom på byen noget tidligere, så de kan tage farten af.

Der kunne også etableres to lange vejbump, med fodgængerovergang, som dem der er i Horneby. Med hensyn til placeringerne skal der selvfølgelig fagfolk indover.

Midterrabatten kunne også etableres med kantsten, beplantning på udvalgte steder, eks der hvor der i forvejen er lavet markeringer på vejen. Det skal selvfølgelig laves så det ikke genere ud- og indkørsler fra sideveje.

Ved T-krydset Harreshøjvej/ Hornbækvej, er der ofte trafikprop i morgenmyldretiden. Ved skolestart om morgenen kl. 7.30 til 8.00 giver det stor utryghed for cyklister og fodgængere. Dette skyldes ikke mindst, at der er mange fra Nordkysten, der kører over Tikøb til motorvejen imod København.

En anden store udfordring er, at bilisterne der kommer fra Nordkysten ad Harreshøjvej har meget lidt plads, når de skal svinge til højre imod motorvejen, hvilket også giver trafikprop. En løsning på dette kræver en faglig vurdering.

Jeg vil opfordre By-, Plan- og Miljøudvalget til at igangsætte undersøgelser og trafiktælling på det omtalte område, så der kan udarbejdes statistik og fakta, der kan underbygge en evt. beslutning for at gøre noget aktivt ved de trafikale problemer. Det vil sikre et økonomisk beregningsgrundlag for en trafikinvestering af det omtalte område, så det er muligt for Byrådet at tage det med i budgetovervejelserne.

En lille krølle på det overstående. Udover den trafikmæssige forbedring, vil det også passe fint ind i en evt. udvidelse af Tikøb og en evt. flytning af Tikøb Brugs op på Hornbækvejen. Hornbækvejen skal i fremtiden ikke fremstå som en "omfartsvej", men som en integreret del af Tikøb by.

Tikøb skal ses som en del af hele Helsingør Kommunes udvikling. Så kære Byråd, løft blikket og kig udover Gurre sø, når der tænkes trafiksikkerhed og byudvikling.

arrow Afslutter fem år langt trafiksikkerhedsprojekt
17. april 2020 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
arrow Cyklisterne mangler tryghed 18 steder i kommunen
30. juli 2019 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:57
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?