4. juni 2020
Thomas Horn i tiden, da han var aktiv politiker.
Thomas Horn i tiden, da han var aktiv politiker.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Thomas Horn udelukker Nye Borgerlige fra Demokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Thomas Horn udelukker Nye Borgerlige fra Demokratiet
Debat Helsingør - 19. maj 2020 kl. 08:02
Af Denise Rostgaard, bestyrelsesmedlem og Ulla Kokfelt, formand Nye Borgerlige Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Socialdemokrat og skoleleder på Hellebækskolen, Thomas Horn, forlod i 2016 Helsingør Byråd fordi hans karriere som skoleleder ikke levnede plads til at være 'den ambitiøse og helhjertede byrådspolitiker' som Horn ønskede at være.

arrow Læs også: Ny dom: Pigeslagsmål endte i spark efter skoletid

Hans exit fra den politiske scene i Helsingør afholder ham imidlertid ikke fra at knægte ytringsfriheden og udelukke de politiske partier han er uenig med. Horn er nemlig stifter af Facebook-gruppen 'Helsingør', som i skrivende stund tæller 21.912 medlemmer. Det vil sige godt 1/3 af indbyggerne i Helsingør. Selvom Horn ikke længere er administrator i gruppen, har han forlangt at gruppens nuværende administratorer sletter flere af Nye Borgerliges opslag, inklusiv en video fra demonstration mod bønnekald forrige fredag, idet han ellers ville lukke Facebookgruppen helt ned. Dog må der gerne være billeder i selvsamme gruppe, hvor Nye Borgerliges demonstrationsskilte er manipuleret på injurierende vis, således, at det oprindelige budskab er ændret.

Thomas Horn lader til at have glemt hvad et demokrati er. Han ønsker ikke at Nye Borgerlige kommer til orde i Horns Facebookgruppe - men hvis man lyver om og udstiller Nye Borgerlige er man hjerteligt velkommen.

Man skal ikke undervurdere den magt et enkelt menneske kan få på sociale medier. Særligt som stifter af den største facebookgruppe i kommunen. Men med stor magt følger stort ansvar. Et ansvar for ikke at obstruere demokratiet. Det ansvar formår Horn øjensynligt ikke at leve op til. Er det almindelig praksis, at Socialdemokratiet i Helsingør, på antidemokratisk vis forbyder dem, som de er politisk uenige med?

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?