2. august 2021
#1735256
Foto: Vejdirektoratet/Trafikverket
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: »Stop HH« optræder som en elefant i en glasbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: »Stop HH« optræder som en elefant i en glasbutik
Debat Helsingør - 03. maj 2021 kl. 13:29
Af Bjørn Cronquist, formand for Venstre i Helsingør

I avisen torsdag d. 29/4 poserer Peter Pejtersen og Keld Olsen fra gruppen "Stop HH" i logo-mundbind fra deres forening, efter man har haft foretræde for Region Hovedstadens trafikudvalg. Man kunne næsten tro, at bindene har været helt oppe over øjnene, for overskriften på artiklen handler om den pointe, som gruppen mener med succes at have præsenteret trafikudvalget for. Man umuligt kan spare 40 minutters transporttid på en 20 minutters sejltur over Øresund, lyder det. "Stop HH" mener, at det er hvad deres modparter i debatten, bl.a. HH2030 lobbyorganisationen, har fremført. Jeg har fulgt "Stop HH" i noget tid, og må desværre konstatere, at gruppen gang på gang fremfører argumenter og påstande, der ikke er belæg for. I dette tilfælde er det helt grelt. Det er rigtigt, at HH2030 Gruppen har beregnet den sparede transporttid til 40 minutter, men det er på den samlede strækning København-Helsingborg, og naturligvis ikke på færgeturen alene. Så Stop HH's "afsløring" er altså blot et resultat af, at man ikke har læst materialet ordentligt. Men hvad der er meget værre: I et brev til regionens trafikudvalg, hvis indhold blev fremlagt på foretrædet, har "Stop HH" skrevet " Vi beder om, at støtte borgerne og Helsingør kommunes Byråds anbefaling af, at der ikke bruges tid og ressourcer på fortsatte undersøgelser. Byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet, Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Lokaldemokraterne anbefaler at HH forbindelsen opgives."

arrow Læs også: DEBAT: Læs HH-brevet Jan

Det er simpelthen ikke rigtigt, at Helsingør Byråds anbefaling er, at der ikke skal foretages flere undersøgelser om HH-forbindelsen. Tværtimod har kommunen sendt et brev til folketingets transportudvalg med 42 spørgsmål man beder om svar på. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad andre partier mener, men det er heller ikke rigtigt, at Venstre i Helsingør anbefaler, at HH forbindelsen opgives.

En ting er, at man ikke har sat sig ordentligt ind i modpartens synspunkter og dermed måske ubevidst fordrejer dem, men det er dybt kritisabelt, at "Stop HH" overfor andre myndigheder lægger forkerte ord i munden på byrådet og lokale politikere.

Der er vægtige argumenter både for og mod en fast HH forbindelse, og det kræver en lødig debat. Det er bekymrende, at "Stop HH" optræder som en elefant i en glasbutik her.

arrow DEBAT: Bjørn Cronquist manipulerer
05. maj 2021 kl. 08:07 Opdateret: kl. 16:03
arrow DEBAT: HH-forbindelsen - et utidssvarende projekt
20. april 2021 kl. 13:06 Opdateret: kl. 12:29
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?