26. september 2021
Nedrivningen af det mere end 200 gamle ejendom her på Lundegade var i forvejen i en skandale, skriver læseren, der er arkitekt.
Nedrivningen af det mere end 200 gamle ejendom her på Lundegade var i forvejen i en skandale, skriver læseren, der er arkitekt.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skandalen om det historiske hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skandalen om det historiske hjørne
Debat Helsingør - 04. november 2020 kl. 09:54
Af Hans Olesen, Arkitekt MAA, Holger Drachmannsvej, Helsingør

At politikerne gav tilladelse til nedrivning af den bevaringsværdige bygning Lundegade 4 er i sig selv en skandale. Det er et godt eksempel på, at en privat ejendomsejer kan lade sin bygning forfalde i forventning om, at politikerne blive så bløde i knæene, at de giver nedrivningstilladelse til en historisk bygning, som Nationalmuseet tidligere har vurderet bevaringsværdig.

arrow Læs også: DEBAT: Kronborgvej - Forslag til ny bebyggelse

Hvis politikerne så meget som tænker på at imødekomme det forslag til ny bebyggelse, som FAA bragte den 3. november, er skandalen fuldendt. Ejeren, der dengang jeg var ung blev kaldt boligspekulant, men som i dag hedder developer, har naturligvis en kommerciel interesse i at udnytte grunden mere end maksimalt med fordele, der på ingen måde gavner byen, befolkningen og kulturmiljøet. Politikerne har en enestående chance for at vise, at de har mandshjerte til at fastholde retningslinjerne i den foreliggende kommuneplan og lokalplan for området og dermed fastholde byens kulturhistoriske værdier i bred betydning.

arrow DEBAT: Bombastisk nybyggeri
14. november 2020 kl. 20:39 Opdateret: kl. 17:33
arrow DEBAT: Belønning
11. november 2020 kl. 07:16 Opdateret: kl. 16:19
arrow Skal der bygges 32 boliger på centralt hjørne i city ?
03. november 2020 kl. 04:03 Opdateret: kl. 16:32
Stemmer du til kommunalvalget i år?