1. oktober 2020
#1383671
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Servicebesparelser, kommunalt puslespil - og os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Servicebesparelser, kommunalt puslespil - og os
Debat Helsingør - 05. august 2020 kl. 20:14
Af Jørgen Busch, jurist og serviceøkonom, Helsingør

Mange oplysninger om den kommunale økonomi kommer frem til offentligheden. Kommunen kan ikke få økonomien til at hænge sammen på ældre, omsorg og plejeområdet, skole og daginstitutionsområdet, børn, unge og familieområdet og indenfor kommunens særlige sociale indsats.

Spare- og servicereduktionskataloger og driftsønsker lægges på bordet i tide og utide og i en uendelighed.

Nogle forslag forekommer dog fornuftige og konsekvenserne er minimale såsom fjernelse af formandsvederlag for § 17 stk. 4 udvalg, reduktion af antallet af byrådsmedlemmer, reduktion af stående udvalg, reduktionen af administrationen i SSI og nedlæggelse af frokosttilbud. Ligesom de særdeles oplagte besparelsespotentialer på projekt Nordkystens fremtid, værftshallerne og hal 14 og 17 samt Marienlyst Slot.

Men det allervigtigste er, at der i lokaldemokratiet kvalificeres beslutninger, tages fat og laves gode løsninger på ældre, omsorg og plejeområdet, skole og daginstitutionsområdet, børn, unge og familieområdet og indenfor kommunens særlige sociale indsats, grønne planer, trafik, infrastruktur, kollektiv transport og mobilitet samt sundhed og at disse områder sikres den fornødne økonomi.

Jeg ser frem til udmeldinger om hvordan det økonomiske puslespil understøtter sammenhængskraften, debatniveauet, brugerperspektiver, vision 2030 og øvrig planlægning.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?