6. marts 2021
Bygningerne på Stengade ser ikke ud som om de er bygget i Duplo-klodser, skriver læseren.
Bygningerne på Stengade ser ikke ud som om de er bygget i Duplo-klodser, skriver læseren.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Scenen er din - spillemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Scenen er din - spillemand
Debat Helsingør - 14. januar 2021 kl. 19:44
Af Allan Reib, Trykkerdammen, Helsingør

Mange moderne ejendomme, private og offentlige ligner hinanden. Størrelserne er forskellige, men bygningerne har det til fælles, at de er opført i »Duplostil«, uden stilistiske krummelurer. Staffage er overflødig. Lego har med stor succes gennem 50 år fremstillet »Duplo klodser« til de mindste, idet de »opfylder kravet til stimulation af grovmotorikken.Men hvorfor har nutidens »voksne legobyggere« videreført »Duplobyggeriet«? Husene i dag har flade tage. Man savner tagryggene. Er det et hensyn til, at »Spillemanden på tagryggen« får en flad scene,så han bedre kan koncentrere sig og levere sine musikstykker uden at skvatte ned i tagrenden? Eller sandheden er måske bare, at det er billigere at bygge disse firkanter? Jeg kender folk i gamle huse, som også har bemærket den nye bygge tendens. De har sagt:«Så fik vi endnu en »klods« om benet«! Arkitektskolen i København må være overflødig. Mon ikke nutidens arkitekter kan »nøjes« med en uddannelse hos Lego? Når man vokser til udvikles finmotorikken, formoder jeg.

Nymodens haver er også fyldt med firkanter i form af fliser, som ikke levner naturen en chance. Måske har haveejerne et mindre veltrimmet »plænestykke«. lad det være LILLE! Lad et hjørne af haven »være vild«, så biodiversiteten kan »blomstre«.

I Helsingørs mange gågader, ikke kun Stengade, byens første sten brobelagte gade, har man husket »natur« i flytbar udgave, i form af trillebøre. Det pynter og er bedre end ingenting. I mange andre byer holder man sig stadig til rene STENGADER. Et eller ngl. få træer bryder trivialiteten. Jeg efterlyser, at landskabsarkitekterne kommer på banen. Giv os dog en chance for at »komme væk fra stenbroen«!

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?