24. oktober 2021
Lokalplanen omfatter store dele af Espergærde på vandsiden af jernbanen.
Lokalplanen omfatter store dele af Espergærde på vandsiden af jernbanen.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sådan inddrages borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sådan inddrages borgerne
Debat Helsingør - 25. september 2021 kl. 15:57
Af Keld Olsen, formand, Espergærde Byforening

Skal der laves en lokalplan for "Det gamle Espergærdes" udvikling og bevaring, en såkaldt bevarende lokalplan? Det var spørgsmålet til de 200 fremmødte borgerne, da kommunens planafdeling onsdag aften holdt borgermøde på Espergærde Gymnasium.

arrow Læs også: Ny lokalplan skal bevare det gamle fiskerlejes unikke kvaliteter

En lokalplan, som fastlægger retningslinjer for nybygninger og ombygninger, beskytter jo nok mod naboens vildeste planer. Men den begrænser også den enkelte grundejers mulighed for at bygge efter forgodtbefindende. Derfor kan en lokalplan om bevaring og udvikling være en delikat sag.

Mange borgere har imidlertid længe ment, at området er ved at ændre karakter, og Espergærde Byforening har længe presset på, for at få igangsat en bevarende lokalplan. Stemningen syntes derfor meget positiv for en lokalplan. Spørgsmålet var snarere: "Hvorfor har I ikke gjort det før?"

Kommunen skal roses for, at man allerede i den indledende fase vejrer stemningen blandt borgerne. Det giver indtryk af, at borgernes indspark har betydning og vil blive taget med i udformningen af lokalplanforslaget, som jo skal til høring efter de almindelige høringsregler.

Andre lokalplanforslag er alt for ofte blot blevet fremlagt, efter de har været færdigforhandlet blandt Byrådets politiske partier, hvorefter det har været grænsende til det umulige at få korrigeret bare nogle få af de værste urimeligheder.

Så tak for inddragelse af borgerne på det forholdsvis tidlige tidspunkt.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?