2. august 2021
#1784840
Foto: Kenn Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Psykiatri og det nære sundhedsvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Psykiatri og det nære sundhedsvæsen
Debat Helsingør - 19. juli 2021 kl. 09:42
Af Jørgen Busch, brugerrepræsentant SOU Plan Nord Somatik, Horsensvej, Helsingør

Presset på det nære sundhedsvæsen stiger og stiger. Kravene til forebyggende sundhed, folkesundheden, mental sundhed og social ulighed i sundhed er så stor som aldrig før. Mit forslag er, at der i overensstemmelse med den regionsdækkende vision for modeller for sundhedshuse fra 2016, etableres et ambulatorium/funktion for psykiatri i sundhedshuset. Formålet er at øge patienttilknytning, patienttilfredshed, nedbringe genindlæggelser og medvirke til at de pårørende belastes mindre.

Herved kan der skabes synergi og bedre sundhedssamarbejder med de regionale fokusområder: Sammen om borgere med psykisk sygdom. Netværksmøder. Støtte i nærmiljøet. Ny model for botilbudsbetjening. Nye samarbejdsformer. Individuelt planlagt støtte - IPS-konsulenter og opsøgende og udgående behandlingsteams i nærmiljøet - F-ACT-teams.

Gevinsterne med et ambulatorium/funktion for psykiatri i sundhedshuset vil være integration af den psykiatriske behandling og sociale indsats, i form af fremskudt behandling, ambulant psykiatri, behandling af "dobbelt diagnoser", bostøtte og akutfunktioner, som samlet set skaber en bedre sammenhæng i indsatserne på disse områder for borgerne.

Vi imødekommer herved behovet nu, for kommende generationer og i fremtiden for større fokus på den nære sundhed og kravene indenfor psykiatri-området, smidiggør tiltagene indenfor det tværsektorielle sundhedssamarbejde og sikrer at der på psykiatri-området er et sundhedshus i Helsingør i verdensklasse.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?