6. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ønsker en »Glad 1. maj«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ønsker en »Glad 1. maj«
Debat Helsingør - 01. maj 2021 kl. 11:18
Af Birgit Nørgaard, Glad medl. af SF

Det er blevet forår med løvspring og blomstrende skovbryn. Trods begrænsning i vores mange fællesskaber fyldes man af glæde og optimisme, takket være foråret. I alle år er 1.maj dagen blevet fyldt med taler og diskussioner, med morgenkaffe, frisk brød og musik og sang. Morgenbord og varmt fællesskab, hvor man ser tilbage og fremad. Det vil jeg savne og tænke på, at en lille bitte virus kan skubbe eftertrykkeligt til denne meget gamle, fine årstidstradition. Hvert år har jeg har glædet mig til at høre på talerne, glædet mig til morgenkaffen og fælleskabet - og til musik og sangen!

Hvad kunne der evt. blive talt om i år? Hvilke emner og aktuelle billeder af året 2021 kunne tegnes udover corona-restriktioner?

o Vil det være Selfie-kulturen som sniger sig ind alle vegne, og udfordrer solidariteten? Færre unge melder sig i fagforening.

o Vil det være: "Os selv først" - før andre menneskers behov? Syndebukke-retorikken, som Trump og Hitler brugte med held som herske metode! Og som visse grupper i dagens Danmark aktuelt bruger som magt-værktøj? Om "De Andre" og "Os de Retfærdige"? Vil mon syriske børn og unge syriske veluddannede, dansktalende blive nævnt?

o Eller: Vil talerne være om KLIMA-initiativer og klima ansvar?

o Cirkulær økonomi og mere genbrug?

o Måske: Optimistisk tale om omsorgen for hinanden?

o Om humane arbejdsvilkår og bedre arbejdsmiljø?

Det har alle år været både berigende og rigtig godt at lytte til gode taler, og herligt at kunne kvittere med en god klapsalve, ofte efterfulgt af fællessangen, der følger efter.

Jeg vil virkeligt savne 1.maj-festen. Ønsker hermed alle en Rigtig God 1. maj!

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?